Šport
55 ogledov

Dve zmagi in kopica stopničk

rok klavora Profimedias
Slovenski telovadec Rok Klavora je zmagovalec svetovnega pokala v Ljubljani na parterju. Prvo mesto na dvovišinski bradlji si je prislužila Ivana Kamnikar.

Prvi finalni dan svetovnega pokala v športni gimnastiki v ljubljanskih Stožicah sta za Zdravljico poskrbela Rok Klavora z zmago na parterju in Ivana Kamnikar s prvim mestom na dvovišinski bradlji. Slovenski telovadci so sicer sedemkrat nastopili v finalih in sedemkrat stali na odru za zmagovalce.

Finalni dan se je začel s parterjem za moške ter z Rokom Klavoro in Žigo Šilcem. Že v petkovih kvalifikacijah sta bila prvi in drugi, danes sta končala na istih mestih.

"Moram reči, da sem popravil napake od včeraj. Bila je lepša vaja. Sem zadovoljen. Glede na to, da sem zmagal, pa še toliko bolj," je uvodoma dejal Klavora. Ko je Šilc kot zadnji finalist končal vajo in je bilo jasno, da bo dvojna zmaga slovenska, se je Klavora takoj napotil proti reprezentančnemu kolegu, skupaj sta nato poslušala še himno. "Z Žigo sva najboljša prijatelja. Najboljšega prijatelja imeti ob sebi ob uspehih, svojih in njegovih, je nepopisno," je še dodal Klavora, ki ima zdaj ob svojem imenu dve zmagi, prvič je slavil leta 2011 na svetovnem pokalu v Mariboru. Sicer pa je to njegova četrta uvrstitev na stopničke v sezoni, pred tem je bil trikrat drugi.

"Z vajo sem zelo zadovoljen, zelo čista je bila. Malenkost lažja kot včeraj, za desetinko. Šel sem na 'čistočo'. Zadovoljen sem, to je dobra vzpodbuda za naprej," pa je menil Šilc, ki je nastopil v prvem finalu sezone in takoj stopil na zmagovalni oder.

Belakova druga, Kysselefova tretja

Tudi drugo orodje dneva je domači reprezentanci prineslo dve medalji, zanj sta zaslužni Teja Belak in Tjaša Kysselef, ki sta bili na preskoku druga in tretja.

"Vznemirljivo je bilo. Drugače je tekmovati pred domačo publiko, ker se želiš izkazati pred njo. Navdušena sem. To sem si želela, odpravila sem napake od včeraj. To je vse, kar sem si želela. Cilj sem izpolnila," je bila zadovoljna Kysselefova, ki je tudi na četrtem svetovnem pokalu sezone stala na odru za zmagovalke.

Bertoncelj: Kot noč in dan

Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji po dveh tretjih mestih osvojil še drugo. Predvsem je bil vesel, da mu je uspela boljša vaja kot v kvalifikacijah. "Kot noč in dan. Dogajajo se napake. Danes se mi niso. Iz prvega vretena sem naredil obrat. Včeraj sem šel iz ničle. Ne vem, kako sem včeraj sploh naredil vajo. To danes je bilo realno, kar zmorem. Škoda seskoka. Ne bom rekel, da sem izgubil prvo mesto. Vaja bi lahko bila še lepša," je ocenil Bertoncelj.

Kamnikarjeva: Še zdaj ne morem dojeti

Na zadnjem orodju dneva za ženske sta še za dve medalji poskrbeli Kamnikarjeva in Belakova, ki sta bila prva in druga. Predvsem je z zlatom presenetila Kamnikarjeva, ki je v kvalifikacijah komaj ujela finale, saj je dvakrat padla z orodja.

"Še zdaj ne morem dojeti. Včeraj sem do zadnjega čakala, bila na trnih, če bom v finalu. Vaja se mi je ponesrečila, dvakrat sem padla. Danes sem si želela, da naredim vajo od začetka do konca brez padca. Ko sem končala, sem bila vesela, ko sem videla oceno, sem bila še bolj, ker tako visoke ocene še nisem dobila. Ko sem videla enko, sem vedela, da imam medaljo. To je moja prva in še to zlata. In še doma ... Še toliko bolje," je veselo razložila Kamnikarjeva.

"S preskokom sem zelo zadovoljna, prvi skok je bil zelo dober, razen majhnega koraka naprej pri doskoku. Drugi skok je bil malo slabši. Če pogledam vse skupaj, je bilo super. Pri bradlji sem imela dve desetinki nižjo izhodiščno oceno, ker dve stvari nisem naredila. Je pa bila lepa vaja," pa je svoja današnja nastopa ocenila Belakova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.