Šport
79 ogledov

Dvigovalci uteži izginili neznano kam

dvigovanje uteži EPA
Azerbajdžanska reprezentanca v dviganju uteži je pripotovala v Split, nato pa iz neznanega razloga poniknila.

Azerbajdžanska reprezentanca v dviganju uteži je dopotovala na evropsko prvenstvo v Split, a ko bi morala začeti tekmovati, je brez sledu izginila.

Sedemčlanska ekipa se je prijavila v hotel, a ga že po enem dnevu brez pozdrava in odjave zapustila ter izginila neznano kam, so poročali hrvaški mediji.

V zvezi z njihovim izginotjem se širijo govorice, da so se tekmovalci ustrašili stroge doping kontrole, ki naj bi bila mnogo bolj učinkovita kot na tekmovanjih v preteklosti.

Izginuli Azerbajdžanci so Oktaj Muhtarov, Mahamad Mamadli, Kamran Ismajilov, Elnur Huseinov, Isa Rastamov, Husein Ismailov in Ilham Mamadov.

Azerbajdžanci pa imajo bogato zgodovino dopinških prekrškov, lani je mednarodna zveza kaznovala sedem njihovih predstavnikov, ki niso smeli nastopiti na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Med njimi je bila tudi Bojanka Minkova Kostova, naturalizirana Bolgarka, ki bi bila v Riu glavna favoritinja za zlato v kategoriji do 58 kilogramov.

Komentarjev 4
  • LukaMB 17:55 06.april 2017.

    AzerGAYjan. To bi moralo biti njihovo Turško cigansko ime države polne teroristov in tistih, ki so naredili genocid nad Armenci.

  • primoz.g 16:17 06.april 2017.

    ne če si obarvan ali emigrant ali oboje, si malo kosmat, zate ne velja meja in procedura, samo vsi Ki imajo papirje IMAJO probleme pri prehajanju mej, ostali ne, samo pići

  • sprehajalec 14:04 06.april 2017.

    Džermenistan?