Šport
126 ogledov

Dvoboj desetletja v težki kategoriji

Anthony Joshua, Vladimir Kličko Žurnal24 main
V Londonu se bosta za naslov svetovnega prvaka pomerila VAnthony Joshua .

V jutrišnjem dvoboju desetletja, tako so nekateri poimenovali dvoboj med Vladimirjem Kličkom in Anthonyjem Joshuo, bo 41-letni Ukrajinec še devetindvajsetič v svoji karieru boksal za naslov svrtovnega prvaka. Več možnosti za zmago strokovnjaki sicer pripisujejo 27-letnemu Britancu. Boksarja se bosta spopadla za pasova verzij WBA in IBF.

Na stadionu Wembley naj bi se zbralo 90.000 gledalcev, s tem pa bo postavljena rekordna gledanost na boksarskih dvobojih v Veliki Britaniji po drugi svetovni vojni. Tokrat na predstavitvah boksarjev niso padale težke besede, Kličko je tekmeca označil le kot 'udarjalca' (puncher; op.p.), samega seba pa za bokserja, ki zna tudi udariti.

Anthony Joshua | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Če ne bi znal boksati, me ne bi bilo tu. Morda nisem najboljši, sem pa zelo dober v tem, kar počnem. To me je pripeljalo do tu. Če trdi, da je boljši borec, pa naj bo tako. A ko zadenem čeljust tekmeca, mora ta veliko vzdržati. Ta dvoboj je zame le en korak k veličini," je pred dvobojem dejal Joshua, ki je doslej odboksal le 18 profesionalnih dvobojev, Kličko jih ima za sabo 68.

Kličko želi vrniti dva od treh pasov, ki jih je leta 2015 izgubil s porazom proti Tysonu Furyju. Priznal je, da se kot izzivalec počuti zelo čudno, z novim naslovom pa bi postal trikratni svetovni prvak, enak dosežek je pred tem dosegel njegov brat Vitalij.

"Svojega brata še nikoli nisem videl tako osredotočenega. Joshua je odličen borec z odličnimi veščinami, a nikoli še ni bil na tako visoki ravni. Izgleda sproščeno, kot da bo vse lahko. A ne bo! Potem ko sem izvedel za ta dvoboj, sem proučeval Joshuo, z videnim sem bil zadovoljen. Ima stil, ki Vladimirju ustreza, je dober nasprotnik zanj," je o bratovem spopadu s precej mlajšim tekmecem menil Vitalij Kličko.

Vladimir Kličko | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Joshua bo v sobotni dvoboj krenil z 18 zmagami, na vseh dvobojih je knockoutiral nasprotnike. Kličko je zbral 64 zmag, od tega 53 z knockoutom, štirikrat pa je bil poražen.

Fury se je oglasil

Pred dvobojem se je sicer oglasil tudi Fury, ki je svoje naslove moral predati, saj je odpovedal dva povratna dvoboja z Ukrajincem."Trenutno sem nesposoben braniti naslove in odločil sem se za zelo težko in čustveno potezo, da jih uradno vrnem in naslednjemu v vrsti izzivalcev želim le vse najboljše," je pred časom dejal Britanec, ki je užival kokain.

A težave naj bi bile zdaj za njim, trenutno v Španiji trdo trenira in zbija kilograme, svojim konkurentom pa je v svojem stilu poslal sporočilo. "Kaj naj rečem, sem največji vseh časov. Pozdravljam vse ku..., Deontaye Wilder, Anthony Joshua, Vladimir Kličko, Tony Bellew, vsi ste navadne pič..!"

Anthony Joshua | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

"Odločil sem se, vračam se v ring. Ne vem, kdo bi me lahko sploh premagal. Dokazal bom vsem, da nimajo prav," pravi Fury, ki si je za prvo nalogo zadal, da izgubi 50 kilogramov, trenutno jih ima 150. "Nobena ovira me ne bo zaustavila, vrnil se bom v boks in znova postal svetovni prvak. Izgubil bom 50 kilogramov in vse postavil na glavo. Bil sem v peklu in prišel nazaj, zdaj me nič ne more ustaviti," po socialnih omrežjih sporoča Fury.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.