Šport
47 ogledov

Fury po zmagi nad Kličkom zapel ženi

Tyson Fury, Vladimir Kličko,
1/5
EPA
Tyson Fury po enajstih letih prvi, ki je premagal Vladimirja Klička. Sodniki so Britancu zmago po točkah dosodili soglasno. Fury je Kličko odvzel pasove WBA, WBO in IBF.

Vladimir Kličko in Tyson Fury sta po zamudi petnajstih minut le stopila v ring v Düsseldorfu. Oba boksarja sta začela borbo pazljivo. Fury se je več premikal, medtem ko Kličko še ni pokazal svojega potenciala.

Britancu Furyju je že po začetnih rundah kazalo bolje, več se je premikal in aktivneje iskal luknje v obrambi Klička. Trener Ukrajinca je že po šestih rundah glasno zahteval od svojega varovanca več napadalnosti, a Kličko je še naprej ostajal izjemno pazljiv.

Po polovici dvoboja je bil Fury v jasni prednosti, Kličku se je udarce Britanca že poznalo na obrazu. Pod levim očesom se je videlo oteklino. Fury je poskušal Klička po vsaki rundi nekoliko izzivati s pogledi in besedami.

Kličko se je v deveti rundi končno vključil v dvoboj, a prepozno. Borba je pridobila na tempu, boksarja pa sta se tudi vedno več objemala in prerivala. 

"Boljši si od njega, pokaži mu to. Moraš se boriti. Udari ga," je povedal Ukrajincu njegov trener pred predzadnjo rundo. 

V predzadnji rundi je Fury močno zadel Klička, ki mu je pa sodnik ob tem tudi odvzel točko zaradi nešportnih udarcev. Ob udarcih se močno zamajal svetovni prvak.

Tudi zadnja runda je pripadala Furyju, ki je tako utišal vse kritike. V kolikšni meri so vplivali triki Britanca pred borbo, se ob jasnem izidu ni potrebno spraševati. Sodniki so mu zmago po točkah dosodili soglasno s 112:115, 112:115 in 111:116.

Po borbi je Fury zapel svoji ženi pesem skupine Aerosmith "I don't want to miss a thing" in se zahvalil Kličku za povabilo v Nemčijo: "Izjemen svetovni prvak si bil, hvala za povabilo."

Še več igric Furyja 

Borba med Kličkom in Furyjem se je začela nekaj minut kasneje, ker je ekipa Britanca zahtevala ponovno zavijanje rok Ukrajinca.

Čeprav je Rod Stewart že odpel uvodno pesem, boksarja ni bilo v ring. "Brez navzočnosti našega predstavnika, so zavili roke Klička. Torej smo zahtevali, da mu jih še enkrat zavijejo v prisotnosti našega člana ekipe," je povedal predstavnik Furyja.

To je le še ena dodatna prošnja Furyjeve ekipe, ki je že zahtevala spremembo podlage ringa in dodatne rokavice, ob tem pa zagrozila z odpovedjo borbe, v primeru, da njenim zahtevam ne bodo ugodili. 

Komentarjev 1
  • dragec 12:07 29.november 2015.

    Kličko, marš v Ukrajino in puško v roko.