Šport
19 ogledov

Dvoboj proti Japonkam ni vprašljiv

Polona Hercog in soigralke se še naprej pripravljajo na dvoboj proti Japonkam. ( Žurnal24 main
Japonska teniška zveza je zaprosila Mednarodno teniško zvezo, naj zaradi težav v letalskem prometu prestavi dvoboj pokala Fed proti Sloveniji. ITF odgovarja, da dvoboj ni vprašljiv.

S sedeža Mednarodne teniške zveze v Londonu so sporočili, da dvoboj pokala Fed med Slovenijo in Japonsko, ki je predviden za ta konec tedna v Mariboru, ni vprašljiv.

"Z ITF so nam prijazno povedali, da informacije, ki so v ponedeljek zaokrožile po svetovnih tiskovnih agencijah, da je japonska teniška zveza predlagala prestavitev termina dvoboja zaradi težav v letalskem prometu, niso pravilne. Mi torej nadaljujemo priprave na dvoboj in verjamemo, da se bodo Japonke znale organizirati in pravočasno prispeti v Slovenijo," je za STA dejal direktor Teniške zveze Slovenije Zoran Kofol.

Japonska reprezentanca, ki se bo v soboto in nedeljo proti varovankam Iztoka Božiča potegovala za uvrstitev v svetovno skupino pokala Fed, bi morala v Maribor pripotovati že v nedeljo, vendar je morala zaradi zaprtja večine evropskih letališč svoj prihod prestaviti. Odgovorni na slovenski teniški zvezi za zdaj nimajo informacij, kdaj bodo Japonke prispele v Evropo, prejeli so le prošnjo njihove zveze, naj jim odpovedo nočitve v Mariboru do četrtka.

Informacijo o prošnji japonske zveze sta v medije v ponedeljek dopoldne poslali francoska tiskovna agencije AFP ter ameriška Associated Press. Generalna sekretarka japonske teniške zveze Hiroši Suzuki je dejala, da so japonske igralke že več dni "ujetnice" odpovedi letalskih prevozov v Evropo. Zato je na ITF naslovila prošnjo za prestavitev dvoboja, hkrati pa dodala, da bo imela japonska zveza, tudi če bodo evropske države odprle svoje zračne prostore, veliko težav pri nakupu vozovnic.

"Verjamem, da položaj za japonsko zvezo ni najbolj prijeten. A hkrati se je treba zavedati, da so se težave z vulkanskim pepelom začele že pred nekaj dnevi. Imela je torej dovolj časa, da je pripravila rezervni načrt. Treba je pač poiskati neko bližnje letališče in se nato s kakim drugim prevoznim sredstvom pripeljati v Slovenijo," dodaja Kofol, ki si je po telefonskem klicu iz ITF močno oddahnil.

"Za nas bi bila prestavitev dvoboja velika škoda, saj priprave na dvoboj potekajo že dober mesec. Tudi s finančnega vidika je takšen dogodek za tako majhno zvezo, kot je slovenska, precejšen zalogaj. Športna dvorana Lukna v Mariboru je pripravljena; namestili smo peščeno podlago in pripravili vse potrebno za takšen dvoboj, zato bi bila odpoved za nas kar precej neugoden udarec," je dejal direktor TZS.

Dvoboj med Slovenijo in Japonsko spada v okvir kvalifikacij za vstop v svetovno skupino pokala Fed. Slovenija je doslej dvakrat nastopila v svetovni skupini (2003, 2004), Japonke pa so iz nje izpadle leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.