Šport
47 ogledov

Dvoboj stoletja poskrbel za nov rekord

Manny Pacquiao EPA
Filipinski boksar Manny Pacquiao, ki se bo 2. maja v Las Vegasu pomeril z Floydom Mayweatherjem, bo na račun reklamnih napisov na pasu svojih boksarskih hlač bogatejši še za 1,5 milijona ameriških dolarjev.

Boksarski dvoboj stoletja za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji med Američanom Floydom Mayweatherjem in filipinskim boksarjem Mannyjem Pacquiaom, ki že tako velja za najdražji boksarki dvoboj v zgodovini, je poskrbel za nov rekord.

Manny Pacquiao, ki je svetovni prvak v različici WBO, medtem ko ima Mayweather v lasti pasova po različici WBC in WBA, je reklamni prostor na pasu boksarskih hlač prodal za 1,5 milijonov dolarjev. Zakupilo ga je šest različnih podjetij.

Sicer pa bo filipinski zvezdnik v Las Vegasu zaslužil še 80 milijonov dolarjev, še bogatejši pa bo po tem dvoboju Mayweather, ki mu bo v žep kapnilo še 40 milijonov dolarjev več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.