Šport
19 ogledov

"Dvojček" Kopija in čarovnik Quick

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma
1/2
Žurnal24 main
Los Angeles Kings so v noči na torek s 5:0 povozili Detroit Red Wings. Ob Anžetu Kopitarju (dva zadetka) ima največ zaslug za zmago vratar Jonathan Quick, ki je polovili vseh 51 strelov.
Plaz zasul prvake
Gledalci so največ zadetkov videli na srečanju med Colorado Avalanche in Chicago Blackhwaks. Aktualni prvaki iz vetrovnega mesta so klonili s 5:7. Srečanje je bilo sicer sila izenačeno do samega zaključka, ko je Colorado v dveh minutah in eni sekundi zadel trikrat in dokončno prevesil tehtnico na svojo stran.

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na gostovanju pri Detroit Red Wings slavili visoko zmago s 5:0. V dresu kraljev je blestel tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je k zmagi v Joe Louis Areni v slabih 19 minutah prispeval dva gola (zabil jih je v razmaku dveh minut). Toda Kopi kljub "dvojčku" tokrat ni bil prvi junak večera. To je postal vratar Jonathan Quick, ki je zbral skoraj neverjetnih 51 obramb in domače strelce večkrat spravil v obup (v dodanem videu si lahko ogledate obrambo ob strelu Tomasa Holstroma). Vratar ekipe iz mesta angelov je samo v drugi tretjini polovil 26 strelov, ki so zleteli proti njegovim vratom. Quick je sicer desetič v karieri in drugič v letošnji sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Veliko slabše je šlo od rok vratarju gostiteljev Jimmyju Howardu, ki je zbral 21 obramb.

Lestvica strelcev:
1. Sidney Crosby (Pittsburgh) 51 točk (26 zadetkov, 25 podaj)
2. Steven Stamkos (Tampa Bay) 44 (24, 20)
3. Martin St. Louis (Tampa Bay) 37 (11, 26)
...
20. Anže Kopitar (LA Kings) 29 (13, 16)

Pri kraljih se je s tremi podajami izkazal tudi branilec Drew Doughty, med strelce pa so se pri kraljih poleg Kopitarja, ki je to sezono v prvenstvu NHL zbral že 13 zadetkov, vpisali še Wayne Simmonds, Oscar Moller in Jack Johnson. "Vedno je super, če ti uspe ubraniti toliko strelov proti vratom, a na koncu dneva so točke tiste, ki štejejo. In dve točki sta vse, kar sem si želel," je po tekmi dejal eden od junakov večera Quick, ki se je tako na lep način oddolžil za slabo sobotno predstavo proti Minnesota Wild: "Danes sem si želel le pridrsati na led in za vselej pozabiti sobotno tekmo. Mislim, da mi je uspelo." Los Angeles Kings zdaj čakajo še štirje obračuni v gosteh, že v sredo jih čaka St. Louis Blues.

Liga NHL:


Detroit Red Wings : Los Angeles Kings 0:5
Simmonds (14), Moller (34), Kopitar (41, 43), Johnson (47)

Nashville Predators : New York Islanders 5:0

Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 3:2 - po podaljšku

Ottawa Senators : Atlanta Trashers 3:4 - po podaljšku

Colorado Avalanche : Chicago Blackhawks 7:5

San Jose Sharks : Dallas Stars 2:3 - po kazenskih strelih

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.