Šport
7 ogledov

Dvojec brez krmarja 14. na SP

Majda Jerman je morala nastop v finalu C odpovedati. Žurnal24 main
Na svetovnem prvenstvu v veslanju v Münchnu sta danes izmed slovenskih tekmovalcev nastopila le Boštjan Božič in Gregor Novak v dvojcu brez krmarja. Edina Slovenka Majda Jerman je nastop zaradi poškodbe odpovedala.
Boštjan Božič in Gregor Novak sta nastopila v finalu C, kjer sta osvojila drugo mesto. Potem ko se jima je ponesrečil nastop v repasažu, sta načrtovala, da bosta zmagala vsaj v finalu C, kjer se vesla za uvrstitve od 13. do 18. mesta. Načrt se jima ni izšel, saj sta bila boljša Španca Rodriguez in Guzman del Castillo, Primorca pa sta osvojila končno 14. mesto. "Sploh ne vem, kaj je bilo. Računala sva, da bosta napadla Čeha ali Nemca, na polovici smo bili še vsi skupaj. Kar nenadoma Špancev ni bilo več in do konca ju nisva ujela," je po tekmi povedal "štroker" Božič.

Jermanova odpovedala nastop
Še pred Božičem in Novakom bi morala nastopiti Majda Jerman, ki pa se je nastopu po nasvetu reprezentančne zdravnice Nade Kozjek odpovedala. "Bolečine so se po polfinalu še stopnjevale, že ves čas sem nastopala ob pomoči tablet, zato smo se odločili, da je bolje, da počivam," je odločitev pojasnila Jermanova. Pred prvenstvom je skupaj s trenerjem sicer na tihem računala na uvrstitev v finale B in na olimpijsko normo za nastop v Pekingu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.