Šport
27 ogledov

Dvojica Kavčič-Žemlja prinesla drugo točko

Kavčič Žemlja Slovenija Francija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Saša Despot
Slovenska teniška reprezentanca je proti Portugalski v dvoboju prvega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala povedla z 2:1.

Drugo točko je Sloveniji priigrala dvojica Blaž Kavčič/Grega Žemlja, ki je s 3:0 v nizih premagala Joãa Souso in Gastãa EliasaSlovenija za končno zmago potrebuje še eno točko. V nedeljo sta na sporedu dva dvoboja posameznikov; ob 15. uri Kavčič – Sousa, nato pa Janez Semrajc – Elias.

Prvi lopar Slovenije Kavčič in slovenski rekorder po številu nastopov v Davisovem pokalu Žemlja sta brezhibno opravila svoj del naloge. V prvem nizu sta slavila s 6:3, drugega sta dobila v dvanajsti igri, torej s 7:5, tretjega pa sta osvojila s 7:5 v podaljšani igri.

Trupej: "Nocoj verjetno ne bom veliko spal"

Slovenija tako za končno zmago in uvrstitev v drugi krog ter obračun v začetku aprila z Izraelom znova doma potrebuje le še eno točko. V nedeljo bo imel prvo priložnost ob 15. uri Kavčič, ki se bo srečal s prvim portugalskim igralcem, več kot 50 mest višjeuvrščenim Souzo, nato pa še Semrajc, ki bo imel za tekmeca Eliasa, prav tako precej višjeuvrščenega tenisača od njega.

Kapetan Blaž Trupej je po dvoboju dejal, da je zmaga še precej oddaljena, saj sta Portugalca favorita v obeh nedeljskih partijah, na novinarsko vprašanje, ali obstaja možnost, da bi v drugi partiji  Semrajca nadomestil z Žemljo, pa je dejal:

"Priznam, da verjetno nocoj ne bo prav veliko spal, ker bom razmišljal ravno o tem. Treba se je posvetovati, predvsem pa počakati na razplet prvega dvoboja. Vsekakor pa so možnosti zdaj malo večje, kot so bile še včeraj ali nekaj dni nazaj."

Rešitelj? Težko odgovori ...

Žemlja, ki je zaradi zdravstvenih težav že nekaj časa izven tekmovalnega pogona, je bil s svojo predstavo zadovoljen.

"Lepo se je po dolgem času vrniti v arene na takšen način. V prvih izmenjavah sem bil malce negotov, nato pa mi je šlo iz igre v igro bolje. Zadovoljen sem tudi s počutjem na igrišču," je dejal Žemlja, na vprašanje, ali je v nedeljo sposoben reševati Slovenijo, pa je dodal: "Težko odgovorim na to."

Davisov pokal, prva evroafriška skupina, 1. krog:

Slovenija : Portugalska 2:1

Blaž Kavčič/Grega Žemlja : João Sousa/Gastão Elias 6:3, 7:5, 7:6 (5);

Nedelja:
Blaž Kavčič – João Sousa
Janez Semrajc – Gastão Elias

Petek:
Janez Semrajc : João Sousa 1:6, 4:6, 6:4, 0:6;
Blaž Kavčič : Gastão Elias 7:6 (14), 6:1, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.