Šport
23 ogledov

Dvojni slovenski poraz

Jeseničani so proti Salzburgu doživeli drugi domači poraz v letošnji sezoni. Žurnal24 main
V 24. kolu hokejske lige Ebel je Olimpija doma zapravljala nemogoče in zasluženo z 0:3 izgubila z Linzem, Jesenice pa so v Podmežakli proti Salzburgu doživele drugi domači poraz.
 

Liga Ebel, 24. kolo

A. Jesenice : Salzburg 3:5
T. Olimpija : Linz 0:3
Gradec : Dunaj 1:2
Innsbruck : KAC 5:4*
Alba Volan : VSV 1:2
* po kazenskih strelih

Vodilno moštvo lige Ebel Acroni Jesenice je doma pričakalo aktualnega prvaka iz Salzburga , ki je na prvi tekmi v Podmežakli izgubil kar s 2:7. Gostje iz Mozartovega mesta so srečanje pričeli bolje in že v 56. sekundi povedli z zadetkom kanadskega branilca Maria Scalza . Hitri zadetek ni zmedel domačih hokejistov, ki so kmalu prevzeli pobudo in že v 6. minuti izenačili. Podal je Miha Rebolj , zadetek pa je dosegel Sabahudin Kovačevič . Tri minute pred iztekom prve tretjine so Jeseničani ponovno zadeli. Akcijo sta začela Conny Stromberg in Jean-Phillipe Pare, zadetek pa je dosegel Tomaž Razingar , ki se je tako s svojim 13. zadetkom v letošnji sezoni na lestvici klubskih strelcev na prvem mestu izenačil z Davidom Rodmanom . Druga tretjina je bila precej manj razburljiva kot prva, a na žalost jeseniških navijačev tudi bolj nesrečna za domače moštvo. Železarji so dvakrat zapravili številčno premoč, kazen pa je sledila v 37. minuti, ko je Tommy Koch premagal Gaborja Glaviča in izenačil na 2:2. V zadnji tretjini so gledalci videli točo golov, a žal je bolj deževalo pred vrati jeseniškega vratarja Gaborja Glabiča. V 46. minuti so Salzburžani povedli z zadetkom Daniela Latuse , le dobro minuto kasneje pa je s tretjim letošnjim zadetkom železarje v igro vrnil Marjan Manfreda . Zadnjih deset minut je pripadlo gostom, ki so Jeseničanom zadali drugi domači poraz v letošnji sezoni. Najprej je aktualne prvake v novo vodstvo v 52. minuti popeljal Daniel Welser , zmagovalca pa je dve minuti kasneje odločil zadetek Kanadčana Adriana Fosterja . Po KAC je Salzburg torej postalo prvo moštvo, ki je Jeseničane pokorilo v njihovi dvorani, s porazom pa so morali slovenski prvaki prepustiti vodstvo na lestvici.


Alex Westlund je branil mogoče in nemogoče. © Boštjan Tacol

 
Westlund zaklenil vrata
Olimpija
je proti Linzu naskakovala prvo zmago po dveh tesnih obračunih, ki sta z minimalno razliko pripadla trenutno četrtouvrščeni ekipi lige Ebel. V prvi tretjini so bili zmaji boljši nasprotnik, a tokrat niso našli poti skozi roke možaka, ki je še lani navduševal dvorano Tivoli – Alexa Westlunda . V 11. minuti se je najprej pred njim sam znašel Matej Hočevar in zgrešil okvir vrat, le nekaj trenutkov kasneje pa se je po odlični podaji Kevina Mitchella velika priložnost ponudila še Ralphu Intranuovu , a tudi on v boju iz oči v oči ni uspel premagati svojega nekdanjega soigralca. Olimpija je v tem obdobju zapravila številčno premoč, vse pa se je maščevalo v zadnjih minutah prvega dela, ko je naprej dlani Mika Morrisona ogrel Gregor Baumgartner , ter sedem sekund pred iztekom tretjine, ko je po podaji Roba Shearerja izza gola zadel Martin Grabher Maier . Zgodba iz prve tretjine se je ponovila tudi v nadaljevanju. Veliko prometa, malo zaslužka. Začelo se je že v 21. minuti s prečko Kevina Mitchella , štiri minute kasneje pa je revijo zgrešenih priložnosti nadaljeval še prvi ljubljanski strelec Frank Banham , ki se je sam znašel pred Alexom Westlundom.

Alex Westlund je svoje nekdanje soigralce spravljal v obup. © SPS

 
Olimpija je imela v 34. minuti že šestič (!) igralca več na ledu, a navkljub izjemnim priložnostim ni uspela doseči izenačujočega zadetka. Pravilo "kdor ne da, dobi" se je skorajda ponovilo tudi v drugi tretjini, in sicer tri minute pred koncem, ko je Mathias Iberer močno streljal in ob pomoči Brendana Yarema zadel prečko . Tudi zadnjih 20 minut ni prineslo preobrata. Olimpija je do izteka srečanja zapravila neverjetnih osem "powerplayev", Linz pa je po drugi strani ponujeno darilo sprejel z obema rokama in se na koncu dokopal do visoke zmage. Najuspešnejše gostujoče moštvo lige Ebel je v 51. minuti v vodstvo z 2:0 popeljal prvi strelec lige Markus Matthiason , podajalec pa je bil Brad Purdie, ki je letos zbral že 26 podaj in je v tem elementu najuspešnejši igralec prvenstva. Olimpija se je dokončno zlomila v 54. minuti, ko je po podaji Leahyja zadel še Rob Shearer in Linzu priboril osmo letošnjo zmago v gosteh. Junak tekme je bil vratar gostov Alex Westlund , ki je ubranil kar 30 strelov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.