Šport
15 ogledov

"Dvomim, da Roddick še zmore"

Andy Roddick EPA
Andy Roddick, ki bo letos avgusta dopolnil 29 let, za seboj nima najboljše sezone. Z izjemo turnirske zmage v Memphisu ni beležil dobrih rezultatov. Wimbledon pa bi že lahko bil pokazatelj, ali je nekdanja številka 1 svetovnega tenisa še konkurenčna.

Američan je osmi nosilec londonskega turnirja, na katerega ima lepe, a grenke spomine. Trikrat se je prebil v veliki finale, kjer ga je trikrat, nazadnje pred dvema letoma, premagal najboljši teniški igralec vseh časov Roger Federer. Sem pa lahko dodamo še polfinalni poraz proti Švicarju iz leta 2003.

Roddickov nekdanji trener Jimmy Connors ni preveč optimističen glede Roddickove nadaljnje kariere. "Ne vem, ali lahko osvoji še kakšen grand slam. Potreboval bi nekaj fantastičnega, a dvomim, da je tega v tem trenutku sposoben," je za ESPN povedal nekdanji ameriški tenisač. Roddick nima lahkega žreba, za nameček pa bi se v četrtfinalu lahko srečal z domačim upom Andyjem Murrayjem, ki je Američana z izjemno predstavo osramotil pred dobrim tednom dni v polfinalu Queen'sa. "Drugi tenisači so ga pogruntali. Njegov servis prihaja nazaj vse pogosteje in fantje se lažje vračajo v igro. Poleg tega pa imajo danes vsi zelo dobre servise, nekateri celo boljšega kot Andy," meni Connors.

Roddick ima orožja, a ...

"Zagotovo ima orožja," je še dejal Roddickov nekdanji trener, a dodal: "Mislim, da je izgubil nekaj samozavesti." Ključ do vrnitve na teniško sceno pa bi lahko bila travnata podlaga. "Podlaga je zagotovo nekoliko drugačna. Na travi se mu z njegovim servisom in stilom igre lahko posreči." Prav turnir v Wimbledonu, kjer je Roddick v prejšnjih letih praviloma dosegal najboljše izide, pa bo po skromnih rezultatih v zadnjem času pokazatelj, ali Andy Roddick še zmore konkurirati najboljšim. "Trava mu kar ustreza, toda ni več star 23 ali 24 let," je še dodal Connors in izpostavil Roddickovo poroko iz leta 2009, ki naj bi bila po njegovem kriva, da se trenutna številka 10 na lestvici ATP tenisu ne posveča več stoodstotno. "Najverjetneje zdaj več razmišlja o drugih stvareh, tenis pa je služba za 365 dni v letu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.