Šport
35 ogledov

"Dvomim v revanšo z Bertom"

Dejan Zavec Tomi Jagarinec Nino Verdnik
Zvesti spremljevalec Dejana Zavca in njegov odlični prijatelj Tomi Jagarinec, ki med drugim tudi skrbi za telesno pripravljenost našega boksarskega šampiona, je prepričan, da se bo Mr. Simpatikus vrnil v ZDA.

"Jaz Dejana v tej borbi nisem videl kot poraženca. Je pa grenak priokus, ki se ga verjetno nikoli ne bomo znebili. Kdor je v tej borbi Dejana videl kot slabšega, si je verjetno želel njegovega poraza. Ta nesrečni trk z glavo je pripeljal do tega, kar se je v desetih sekundah pač zgodilo. V podrobnosti se niti ne bi želel spuščati," nam je z Dunaja, kjer je v teh dneh skupaj s slovensko odbojkarsko reprezentanco na evropskem prvenstvu, sporočil Tomi Jagarinec in dodal: "Stvari so tekle po načrtu. Boljšega poteka si nismo mogli želeti, nato pa ta nesrečen trk z glavo."

V Bitki za Biloxi je na žalost vseh ljubiteljev slovenskega boksa odločil trk z glavo, kar je Dejana Zavca stalo naslova svetovnega prvaka. Andre Berto naj bi sicer takoj po borbi ponudil revanšo, a Jagarinec močno dvomi, da bo do nje res prišlo: "Pred borbo Američani Dejana morda niso jemali resno, a zdaj ga zagotovo jemljejo zelo resno. V zadnjih dneh prihajajo različne pobude, kontakti s strani Američanov. Prepričan sem, da bo za Dejana prišla še ena zelo velika priložnost, a to je v rokah menedžerja. Sem pa prepričan, da se bo Dejan vrnil v Ameriko in da bo še imel priložnost boksati z najboljšimi. Čeprav sam osebno zelo dvomim v revanšo proti Bertu, saj sem prepričan, da si Berto tega ne želi."

Ob ogledu posnetka smo se težko izognili občutku, da se ni Berto v nemoči namerno zaletel v Zavca. "Ne bi rekel, da je to naredil nalašč. Zagotovo pa je videl, da Dejana ne more zlomiti. Da njegov gard in pripravljenost nista popuščala. Potem je še bolj brezglavo napadal. Ali je bilo to 'naštudirano', je težko reči. Vsekakor pa tisti, ki vsaj malce poznajo boks, ne bodo dali pozitivne kritike Bertovemu stilu, saj se je s tremi koraki dobesedno zaletel v Dejana. Mislim, da je bil Dejan preveč pošten do te borbe. V borbo je šel s svojim značilnim fair playem, kar pa bi za Berta težko rekel. Morda je tudi to eden od razlogov, zakaj se je zgodila takšna poškodba," je svoje pogled na ključni trenutek dvoboja predstavil Jagarinec, ki je v vsej stvari videl tudi nekaj dobrega: "Jokati za nazaj nima smisla. Dejan je motiviran, da trenira naprej. Ta zgodba mu bo prišla še kako prav ob morebitni novi borbi v ZDA."

Kljub porazu so Američani pokazali zanimanje za Zavca, ki jih je navdušil s svojim odnosom in ne nazadnje tudi s prikazanim v prvih petih rundah. Še posebno so bili vzhičeni vodilni možje televizijske mreže HBO, ki je tudi prenašala dvoboj z Bertom. "Že takoj po borbi je bilo s strani vodilnih mož HBO interesa, da bi prenašali njegove nadaljnje borbe oziroma so izrekli pozitivno naklonjenost. Ni pa vse stvar televizije, ampak tudi menedžerjev. Kako bo Ulf (Steinforth) to izpeljal, pa je povsem njegova odločitev, ampak sem prepričan, da bo to znal izkoristiti," je povedal Jagarinec, ki kot dober poznavalec boksarskega sveta seveda dobro ve, da bo imel zadnjo besedo Zavčev menedžer.

Kaj pa ponovna bitka za naslov svetovnega prvaka? Lahko Dejan Zavec znova pride do šampionskega pasu? "Prepričan sem, da se to lahko zgodi. Res je, da je Dejan star 35 let, toda vsi, ki imajo nekaj občutka za boks, se bodo strinjali z menoj, da je bil odlično pripravljen. Če bodo stvari šle naprej brez poškodb, se ne bojim, da ne bi boksal še leto ali dve," je optimističen Tomi Jagarinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.