Šport
51 ogledov

Dvoršakova z West Virginio do naslova NCAA

živa dvoršak london 2012 streljanje Stanko Gruden/STA
Univerza West Virginia je letošnja ekipna zmagovalka ameriške strelske univerzitetne lige NCAA. Za 16-kratne ekipne prvake NCAA nastopa tudi Živa Dvoršak, najboljša slovenska strelka v zadnjih letih.

Živa Dvoršak, slovenska olimpijka na igrah v Londonu leta 2012 in nosilka bronastega odličja z zračno puško na lanskem evropskem prvenstvu v danskem Odenseju, je za West Virginio v velikem finalu ekipne konkurence v kombinaciji nastopov z zračno in malokalibrsko puško na 15 metrov zadela 4.705 krogov, kar je rekord v ligi NCAA, drugouvrščena univerza z Aljaske pa 4.677 krogov.

Na sklepnem turnirju v Murrayu v ameriški zvezni državi Kentucky so poleg ljubljanske strelke barve zmagovite univerze zastopali Maren Prediger, Thomas Kyanko, Garrett Spurgeon in Meelis Kiisk.

"Čutiti ponos in veliko zadovoljstvo"

Dvoršakova je z zračno puško zadela 594 krogov in se zanesljivo uvrstila v veliki finale v posamični konkurenci, kjer si je s 185,1 kroga izbojevala bronasto odličje, medtem ko je tekmo z malokalibrsko puško končala na sedmem mestu (401,0).

"Osvojiti ligo NCAA je res nekaj posebnega. Priznam, da Evropejci ne dajemo take teže tovrstnemu tekmovanju, pri mojih ameriških strelskih kolegih pa je bilo ob končni zmagi čutiti ponos in veliko zadovoljstvo," je po zmagoslavju v ligi NCAA uvodoma dejala Dvoršakova.

Petinski delež

"S svojo končno uvrstitvijo v posamični konkurenci sprva nisem bila zadovoljna, a sem na to hitro pozabila zavoljo velikega ekipnega uspeha. V končni uspeh smo vložili veliko energije, delovali smo zbrano in profesionalno ter izpolnili cilj. Moj delež k zmagi je bil, če se izrazim matematično, petinski. Vsak je prispeval svoj delež, končni rezultat pa je odraz ekipnega duha in medsebojne podpore," je dodala 22-letna študentka tretjega letnika finančne matematike, ki bo konec tega meseca – skupaj z Rajmondom Debevcem – nastopila tudi na tekmi svetovnega pokala v ameriškem Fort Benningu.

V posamični konkurenci z zračno puško v ligi NCAA je zmagal Connor Davis (Kentucky) s 205,4 kroga, drugo mesto pa je zasedla Maren Prediger (205,0), sicer nemška sotekmovalka Dvoršakove na West Virginii. V malokalibrski puški je bil najboljši Tim Sherry (Alaska) s 452,1, drugi je bil Spurgeon (West Virginia) s 451,6, tretja pa Denisse Martin (Nebraska) s 443,3 kroga.

West Virginia je doslej 16-krat slavila v ligi NCAA. Alaska je osvojila deset, Tennessee Tech tri, Murray State in Texas Christian University po dve, Army in Kentucky pa po en naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.