Šport
27 ogledov

Dwan in Ivey po nagrado v Macau

Macau. (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
V Macau trenutno poteka turnir serije APT (Asian Poker Tour), vendar pozornost poker sveta bolj pritegnejo denarna igre, ki se istočasno odvijajo.

Udeleženi so John Juanda, Phil Ivey, Chau Giang, Tom Dwan in skupina premožnih kitajskih poslovnežev.

"Kljub temu, da turnirje serije APT ne spadajo med tiste najbolj bogate v poker svetu, je tu igra za denar ena najmočnejših, kar se jih da kje najti. Dwan, Ivey, Giang in Juanda igrajo s skupino kitajskih poslovnežev igro, kjer obvezne stave stanejo 5000HK/10000HK. Igra je pa precej bogata, saj imajo vsi pred sabo velik kupe žetonov. Včeraj je bilo na mizi okrog 40 milijonov", je povedal direktor turnirja Matt Savage v svojem postu na forumu 2+2. Kot pravi pa so se tekmovalci odločili, da še povečajo slepe stave in sicer za kar dvakrat.

HK je trenutno vreden 13 ameriških centov, tako da so blindi 5000HK/10000HK približno enakovredni 650$/1300$. Kljub tako velikim blindom pa imajo vsi igralci precej velike stacke. Tako da je ta igra primerna le za tiste, ki res nimajo strahu pred tvegano igro z veliko rizika.

Savage pravi, da je trenutno največji zmagovalec John Juanda, medtem ko so Dwan, Ivey, in Giang skupaj v minusu nekaj milijonov HK.

"Tom Dwan je uspel priti v drugi dan tekmovanja, kjer je bil buy-in 5000$, vendar je na turnir prišel le toliko, ker je poskusil izpasti iz turnirja in se raje posvetiti igri za denar. To mu ni uspelo, saj se je z 10-4 off uspel podvojiti in tako me je danes prosil, naj ga pridem opomnit, kdaj bo njegov kup žetonov manjši od 20BB", ja razložil Savage in ob tem omenil, da je "durrrr" omenil, da bi se naj preselil v Macau. Vendar je precej možnosti, da se je samo šalil.

Upamo, da bodo v kratkem novi zapisi na 2+2 forumu, da bomo vsi lahko spremljali kaj se dogaja v Macau. Igra se pa odvija v hotelu in igralnici Hard Rock Macau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.