Šport
13 ogledov

Dwan na poti do prve zapestnice

Kaj bo z denarjem spletnih pokerašov v ZDA? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Deveti dan 41. prvenstva WSOP je bil ponovno poln razburljivih dogodkov.

Men "The Master" Nguyen je osvojil že svojo sedmo, James "Flushy" Dempsey svojo drugo, Tom "durrrr" Dwan pa je naredil velik korak proti osvojitvi svoje prve WSOP zapestnice.

Turnir #9: 1.500 $ Pot-Limit Hold'em
James "Flushy" Dempsey
je poskrbel za res odličen začetek britanskih pokerašev na letošnjem prvenstvu WSOP, saj je njegova zmaga neposredno sledila zmagoslavju Praza Bansija nekaj ur pred tem. Na poti do svoje druge WSOP zapestnice in spremljajočih 197.470 $ nagrade je moral Dempsey ugnati 649 nasprotnikov, ko pa je padel še Steve Chanthabouasy, se je slavje v britanskem taboru lahko začelo.

Heads-up dvoboj med Dempseyjem in Chanthabouasyjem je trajal več kot dve uri, v zadnji igri je Chanthabouasy zarinil z {A-Spades}{7-Clubs}, Dempsey pa je njegovo stavo izenačil z {A-Diamonds}{10-Spades}. Flop {6-Spades}{5-Hearts}{4-Spades} je Britancu sicer nagnal nekaj strahu v kosti, a na koncu do preobrata vseeno ni prišlo in je zapestnica končala na zapestju Jamesa Dempseyja.

Turnir #10: 10.000 $ Seven-card Stud Championship
Bolj ko se je približeval začetek zadnjega dneva turnirja 7-card Stud Championship, bolj glasna so bila ugibanja, ali bosta Mizrachi in Schmelev ponovila svojo predstavo z drugega letošnjega WSOP turnirja. Na koncu sta se igralca res uvrstila drug za drugim, a tokrat nista posegla po samem vrhu, saj je Schmelev turnir končal na 7., Mizrachi pa na 6. mestu, medtem ko so zapestnica in 394.800 $ končali v rokah Mena Nguyena.

Men "The Master" Nguyen je tako svojo zbirko WSOP zapestnic povečal že na 7. V sklepnem delu turnirja se je Nguyen pomeril z Brandonom Adamsom, ki ga je Men ves čas finalke sicer klical Brian, oba igralca pa sta na koncu poskrbela za pravi spektakel, saj sta se pred zadnjo igro dogovorila, da bosta zarinila na slepo in to sta tudi storila. Adams je na koncu ujel par kraljic s kartami {A-Spades}{3-Diamonds}{Q-Hearts}{Q-Clubs}{5-Spades}{4-Clubs}{9-Diamonds} in do samega konca je bilo videti, kot da se bo Adamsu uspelo rešiti, a je nato Nguyen z zadnjo karto sestavil par kraljev in tako uspešno zaključil turnir sebi v prid.

Turnir #11: 1.500 $ No-Limit Hold'em
Jutri boste na našem portalu lahko prebrali o stavah, ki jih je pred začetkom letošnjega prvenstva WSOP sklenil Tom "durrrr" Dwan in zdaj se zdi, da utegne biti Američan, od tega da dobi vse te stave, oddaljen le še nekaj iger. Dwan bo namreč zadnji dan 11. WSOP turnirja začel z največ žetoni, med njim in pravim bogastvom pa za zdaj stoji oziroma bo sedelo še 20 nasprotnikov.

Dwan je te dni pokazal, zakaj je bil že lani nominiran za vstop v Poker Hall of Fame, saj je bil zelo dejaven cel dan. Hkrati je namreč nastopal tako na 2-7 turnirju kot tudi na tem turnirju, kar je pomenilo, da je Američan več časa kot za vsako mizo preživel na nogah, saj je moral nenehno tekati od ene mize do druge.

Čeprav gre za igralca najvišjega kalibra, pa se lahko "durrrr" za svojo veliko prednost zahvali le sreči, saj je v eni od iger odigral zelo agresivno in po seriji višanj celo zarinil s parom deset in naletel na Amnona Fillipija s parom kraljev. Zdelo se je že, da bo Dwanovih sanj o naslovu spet prehitro konec, ko je delivec na mizo položil desetko, ki je Američana zavihtela na sam vrh razpredelnice.

Turnir #12: 1.500 $ Limit Hold’em
Po dveh dneh igre se je število igralcev, ki so še v igri za zmago, zmanjšalo s 625 na zgolj 13. V najboljšem položaju se je pred začetkom zadnjega dneva znašel Jason Potter, ki mu je uspelo skupaj zbrati kar 371 tisoč žetonov, kljub veliki prednosti pa Potter tudi zadnji dan ne bo imel prav lahkega dela, saj mu bodo nasproti stali izkušeni mački, kot so Terrence Chan, Jameson Painter, Matt Matros ter Frank Kassela.

Turnir #13: 1.000 $ No-Limit Hold’em
Drugi letošnji NL Hold'em turnir s prijavnino le 1.000 $ je v Rio ponovno privabil veliko število igralcev, saj je na dnevu 1A nastopilo kar 1.922 igralcev, od katerih pa so le 304 nato tudi dočakali konec dneva. Vodilni po prvem dnevu je Andy Black, ki mu je uspelo danes nabrati kar 90.275 žetonov, drugi dan turnirja pa mu bodo med drugim družbo delali tudi Phil Gordon, Marc Naalden, Jared Hamby, Paul Wasicka, Shaun Deeb in John Cernuto.

Black je bil tokrat neustavljiv že od samega začetka in tako je že v eni od prvih iger izločil nasprotnika, potem ko sta fanta spravila svoje žetone v igro na flopu {7-Clubs}{10-Clubs}{2-Diamonds}. Andy je v rokah držal {Q-Spades}{10-Spades}, nasprotnik pa {J-Diamonds}{10-Diamonds}, kar je potem, ko sta preostali skupni karti zgrešili izzivalca, zadoščalo za Blackov prvi double-up.

Turnir #14: 1.500 $ 2-7 Draw Lowball
Čeprav gre za enega najslabše obiskanih turnirjev na WSOP, se na turnirju 2-7 Draw Lowball kar tare zvezdnikov, saj so med 67 (od 250), ki so si zagotovili nastop tudi v drugem dnevu turnirja, asi Scott Seiver, David "Chino" Rheem, Josh Arieh, Dario Minieri, Chad Brown, Alex Kravchenko, Erick Lindgren, Jeffrey Lisandro, Tom Dwan, Erik Seidel, Brandon Cantu, Ted Forrest, na čelu vseh pa bo drugi dan turnirja začel Nick Binger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.