Šport
20 ogledov

Dwan še malo zmanjšal zaostanek

(Foto: Highstakesnews.com) Žurnal24 main
Pred dnevi smo zopet videli nadaljevanje obračuna med Tomom Dwanom in pa Danom Catesom. Dvoboj, ki je imenovan Durrrr Challenge II, poteka že kar nekaj časa.

Tokrat sta odigrala 1.163 iger na limitih 200$/400$ No Limit Holdem. Na koncu dneva je Dwan naredil za 28.000$ plusa in tako še malo zmanjšal zaostanek za Catesom. Dwan zadnje čase konstantno zmanjšuje zaostanek, ki si ga je nabral na začetku dvoboja. Sedaj je zaključena približno četrtina celotnega dvoboja. Dan »Jungleman12« Cates ima trenutno 555.000$ plusa. V nekem obdobju pa je imel prednosti že kar 755.000$. Zadnji spopad je trajal nekaj več kot dve uri in pol. Največji pot večera pa je dobil Tom Dwan. Ta je bil vreden 124.000$.

Dwan je imel v roki par kraljev in je višal na 1.200$, kar je Cates klical s kombinacijo Kc7c. Na flopu sta si pogledala karte 4d-Jc-5c. Cates je najprej čekiral, nato pa višal stavo 2.000$, ki jo je naredil Dwan. Cates je stavil 7.000$ in Dwan je samo klical. Turn je prinesel Ad in Cates je stavil skoraj celotno vrednost pota, Dwan je klical. River je bil Qh in Cates je spet stavil skoraj celotno vrednost pota in Dwan je še enkrat poklical in pobral pot, saj Cates ni imel drugo kot vlečko barve.

Dwan je očitno ugotovil, da strategija pogostega klicanja proti precej agresivnemu nasprotniku pogosto prinaša lep dobiček. Tudi v tem primeru se mu je to izplačalo, saj bi težko zaslužil več denarja, če bi nasprotnika kdaj višal. Dan “jungleman12” Cates je tudi dobil par lepih potov ta večer. Največ vreden je znašal 115.000$. Takrat je imel v rokah par fantov, medtem ko je imel »Durrrrr« par devetk.

Že pred flopom sta izmenično višala, dokler ni Tom samo plačal stave 5.600$. Pogledala sta flop 2d-3d-7s. Tokrat je bil durrrr tisti, ki je izvedel check-raise. Cates pa se tega ni ustrašil in je še povišal stavo. Tomu ni preostalo drugega kot da kliče in upa, da mu poker bogovi naklonijo devetko. Temu ni bilo tako in drugi najbogatejši pot večera je šel k »jungleman12-u«. Tokratna celotna bitka je bila precej izenačena in tako 28.000$, ki jih je na koncu zaslužil Dwan ni tako pomembnih za skupen rezultat. Zagotovo pa pozitivno vplivajo na Dwanovo samozavest. Tom še naprej upa, da bo nadaljeval s pozitivnimi dnevi in na koncu 50.000 iger ne bo rabil nasprotniku plačati 1.5 milijona dolarjev, kolikor ga bo stal morebiten poraz v celotnem dvoboju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.