Šport
14 ogledov

Dwan spet na vrhu med zaslužki

Tom Dwan (Foto: pokerakademia.com) Žurnal24 main
Pred dnevi je spletni portal HighStakesDB.com ponovno pripravil svojo lestvico največjih zaslužkarjev, na vrhu katere sta se ponovno znašla Tom "durrrr" Dwan in Daniel "jungleman12" Cates.

Oba fanta sta samo z igranjem na Full Tilt Pokru letos zaslužila že več kot 4 milijone dolarjev, kar ju vsekakor postavlja vsaj korak pred vso konkurenco.

Čeprav sta se na vrhu lestvice znašla igralca, ki ju lahko največkrat vidimo na Full Tiltovih najdražjih mizah in sta med drugim tudi vpletena v svojo malo vojno z imenom "durrrr challenge2", pa tudi za ta dva asa zadnji tedni niso bili prav lahki.

Če je Cates letos postopoma gradil svoje premoženje in iz tedna v teden prikazoval dobre igre, ki so mu prinašale več in več denarja ter višje mesto na lestvici, je Dwanova zgodba popolno nasprotje. Američan je namreč leto začel odlično in nizal rekordne rezultate kot po tekočem traku, preden se mu je še pred začetkom prvenstva WSOP ustavilo in od takrat je bila njegova rezultatska krivulja bolj ali manj v prostem padu.

A Tom Dwan je našel recept tudi za to težavo in še povečal obseg svojih iger, kar mu sprva sicer ni prineslo uspeha, vendar mu je naposled omogočilo, da se je hitreje prebil skozi svojo krizo in ponovno začel nizati dobre rezultate. Potem ko je pred dobrim tednom svojega dobrega prijatelja Ziigmunda obral za skoraj milijon dolarjev, pa se je Američan ponovno tudi prebil na prestol največjega spletnega zaslužkarja v letu 2010.

Dwan, ki je trenutno najuspešnejši igralec letos, je od začetka letošnjega leta, po statistiki, ki jo vodi portal HighStakesDB.com, na Full Tiltu zaslužil že 4.028.872 $, medtem ko se je njegov največji konkurent Daniel Cates ustavil pri številki 4.001.593 $. Kot že rečeno, pa sta fanta za zdaj korak pred konkurenco, saj je njun najbližji zasledovalec Phil Ivey letos zaslužil "le" dobre 3 milijone dolarjev.

Pri takem pregledu pa nikoli ne gremo tudi mimo tistih, ki so v letošnjem letu izgubili največ. Na vrh tega seznama pa še naprej nekdanji inštruktor portala CardRunners Brian Townsend, ki je letos izgubil že 3,93 milijona dolarjev. Podobno usodo kot Townsend je letos doživel tudi Danec Gus Hansen, ki se prav tako utaplja v rdečih številkah, saj je v zadnjih 10 mesecih med svoje nasprotnike razdelil že 3,67 milijona zelencev. Tudi pri poražencih sta "najboljša" daleč pred zasledovalci, saj je večina najbližjih tekmecev letos izgubila okrog 1,5 milijona dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.