Šport
21 ogledov

Dwan tik pred zmago

(Foto: hochgepokert.de) Žurnal24 main
Tudi Tom "durrrr" Dwan in Patrik Antonius bi očitno na vsak način rada čim prej končala svoj milijonski izziv, saj sta se dobra 2 dni po svojem zadnjem dvoboju, ponovno udarila.

Kljub temu, da njun tokratni dvoboj ni bil prav dolg, saj sta v 36 minutah odigrala le 181 iger, pa je Tom "durrrr" Dwan v njem svojega nasprotnika obral za kar 459.961$ in s tem svojo prednost povečal na nekaj več kot 2 milijona zelencev. Do konca je sedaj še 10.564 iger in če se želi Patrik Antonius še vrniti v igro, bo moral od sedaj naprej, v povprečju, na igro zaslužiti vsaj 195$. V primeru da mu to ne bo uspelo, bo moral Američanu odšteti še 500.000$ zaradi poraza v milijonskem izzivu. Tokratni dvoboj pa se je odvijal povsem po "durrrrovih" željah, saj je Američan prevzel vajeti v svoje roke že na samem začetku, tudi ob pomoči skupnih kart, pa jih nato ni več izpustil vse do konca.

Že prve igre so namigovale, da bi to utegnil biti Dwanov večer, saj je slednji po le 4 minutah igre, dobil svojo prvo igro s 6-mestnim izkupičkom. To igro je z višanjem na 1.2000$ odprl Tom, Patrik je višal na 3.600$, Dwan pa je njegovo stavo presenetljivo samo izenačil. Na flopu {J-Spades}{9-Diamonds}{3-Hearts} se je nato Finec svoji stavi najprej odpovedal, vendar nato dokaj hitro izenačil nasprotnikovo stavo v višini 4.800$. Turn je nato prinesel {2-Spades} in Patrik še enkrat ni izkoristil priložnosti za stavo, temveč je le čekiral, a takoj ko je Tom v igro spravil 12.200$, je Finec pritisnil in letvico dvignil na 53.400$. Dwan je v igro spravil vse svoje preostale žetone in pokazal {J-Diamonds}{9-Hearts}{8-Diamonds}{7-Diamonds} za najvišja 2 para, medtem ko je imel Antonius v rokah le {A-Hearts}{A-Clubs}{K-Spades}{2-Diamonds}. Finec je za zmago potreboval nekaj pomoči s strani skupnih kart, a te ni bilo in tako je 111.197$ pripadlo Američanu.

Skupaj se je v sklopu tega sicer zelo kratkega dvoboja, zvrstilo kar 5 iger, katerih izkupiček je presegal mejo 100.000$. Tri od njih so se zgodile v zadnjih 7 minutah igre, verjetno pa ni potrebno dodatno izpostavljati, da je prav vse dobil Tom Dwan.

Va največji igri večera, ki je bila težka kar 157.587$, smo bili pred flopom priča pravi stavni vojni, saj sta igralca opravila kar 5 stav, še preden je na mizi pristala prva skupna karta. Vsak od igralcev je tako za flop {Q-Clubs}{9-Clubs}{3-Spades} odštel po 21.600$, vsi njuni preostali žetoni pa so romali v igro na flopu, kjer se je še enkrat več pokazalo, da je to res bil Dwanov dan. Kljub temu, da je Antonius s {Q-Hearts}{9-Hearts}{8-Spades}{6-Clubs} na flopu ujel 2 para, to namreč ni bilo dovolj za zmago, saj je »durrrr« v svojih rokah držal {K-Spades}{Q-Spades}{Q-Diamonds}{10-Hearts}. Z nekaj sreče bi Finec na kocu vseeno še lahko izvlekel zmago, a sta ga preostali skupni karti {2-Spades} in {5-Hearts} povsem zgrešili in tako je tudi največja igra tokratnega dvoboja pripadla Tomu Dwanu.

Po tako zelo slabe pol ure igre, se je Patrik nekaj minut po tem velikem porazu odločil, da ima vsega skupaj dovolj. Glede na to, da so Dwanu tokrat karte padale kot za stavo, slednji Fincu ni zameril odhoda, saj je na samem začetku njunega izziva tudi sam nekajkrat utrpel nekaj takih porazov, a se je nato uspešno pobral in svoj zaostanek nato spremenil v skupno vodstvo ki presega 2.000.000$.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.