Šport
32 ogledov

Dwan zmanjšal zaostanek

Tom Dwan (Foto: pokerakademia.com) Žurnal24 main
Na famozni "črni petek", ko je večina Američanov besno nakupovala, sta se dva temu užitku odpovedala in sta se raje udarila v nekaj tisoč partijah pokra.

Govora je seveda o Tomu "durrrr" Dwanu in Danielu "jungleman12" Catesu, ki sta v petek nadaljevala s svojim milijonskim izzivom. V večeru preobratov in izredno bogatih iger se je v 2.120 igrah bolje odrezal Dwan, ki je uspel svoj zaostanek zmanjšati le za nekaj več kot 13.000 $. Po odigranih 9.783 igrah (od 50.000) ima tako Cates pred nasprotnikom še vedno prednost v višini kar 646.000 $!

Čeprav si je Tom verjetno želel boljšega rezultata od pičlih trinajstih tisočakov profita, pa je na koncu vendarle tudi sam vesel, da svojega zaostanka ni še povečal, saj je imel že po 467 igrah kar 212.000 $ izgube. Po slabem začetku se je nato počasi pobral in do igre številka 1.913 celo prišel do svoje največje prednosti – 91.000 $, ki pa je nato ni uspel obdržati.

Pa si poglejmo še nekaj najbolj zanimivih iger tokratnega dvoboja …

Dwan kliče do konca

V največji igri večera, težki kar 128.371 $, je bil prvi na potezi Cates, ki je z gumba višal na 800 $. Dwan mu seveda ni ostal dolžan in je povišal na 2.400 $, preden je njegov rojak letvico postavil na 5.200 $. Ta vsota je Dwana očitno zadovoljila, saj jo je zgolj izenačil. Na flopu {3-Hearts}{6-Spades}{6-Diamonds} je bil nato prvi na potezi Dwan, ki pa se je svoji stavi sprva odpovedal, nato pa izenačil nasprotnikovo stavo v višini 4.800 $. Podoben scenarij se je nato ponovil tudi na turnu, ko je na mizi pristala {9-Spades}, le da je Cates tokrat v igro spravil 14.000 $. In ker se zmagovalnega konja ne menja, se je Tom enake formule držal tudi na riverju ({3-Clubs}), pri čemer je takrat Cates oznanil celo svoj all-in, ki ga je Dwan ekspresno izenačil in obrnil {6-Hearts}{3-Spades} za flopan full house, medtem ko je imel Cates v rokah le par rdečih kraljev.

Asi proti kraljem

V še eni nepozabni igri smo bili priča klasičnemu obračunu asov proti kraljem. To igro je z višanjem na 1.200 $ odprl Dwan, Cates je povišal na 4.400 $, Tom pa je njegovo stavo po krajšem premisleku zgolj izenačil. Na flopu {7-Clubs}{4-Hearts}{10-Clubs} je nato prvi po žetonih segel Cates, ki je v igro spravil novih 4.800 $, kar ni prestrašilo njegovega rojaka, ki je poklical tudi to stavo. Pravemu ognjemetu pa smo bili nato priča na turnu, potem ko je na mizi pristal še {J-Hearts}, je namreč Cates v igro spravil še 13.400 $, Dwan pa je brez obotavljanja zarinil nekaj več kot 40.000 $. Daniel je njegovo stavo izenačil in obrnil {K-Hearts}{K-Diamonds}, pri čemer je bil zagotovo prepričan, da sta zmaga v tej igri in 105.169 $ že njegova, a kaj ko je nato "durrrr" pokazal {A-Spades}{A-Clubs}, ki je potem ko sta na mizi pristali še {8-Spades} in {2-Spades} (zadnjo karto sta razdelila dvakrat), zadoščalo za novo veliko zmago.

Dwan z dvema paroma v flopan set

Seveda pa vseh velikih iger ni dobil Dwan, temveč je velik delež teh in morda celo še večji delež tistih nekoliko bolj "skromnih" pripadel Catesu. Ena takih je tudi naslednja igra, v kateri sta oba igralca pred flopom v igro spravila po 4.800 $. A to je bilo zgolj ogrevanje, saj je nato na flopu {J-Spades}{9-Spades}{10-Spades} Dwan odgovoril na nasprotnikovo stavo v višini 5.200 $ s svojim all-inom, ki pa je bil na njegovo presenečenje hitro izenačen. Dwan se je za to pogumno potezo odločil z {J-Diamonds}{9-Clubs}, medtem ko je Cates v rokah držal {10-Hearts}{10-Diamonds}. Preostale skupne karte so bile ponovno razdeljene dvakrat, vendar niti {A-Hearts} & {A-Clubs} niti {3-Clubs} & {Q-Spades} Dwanu nista pomagali do zmage, tako da je izkupiček igre v višini 91.598 $ tokrat romal na račun Daniela “jungleman12” Catesa.

Čeprav sam razplet tokratnega dvoboja ni imel večjega vpliva na stanje milijonskega izziva, sta fanta prišla še za dobrih 2.000 iger bližje končnemu cilju. Kdo bo na koncu bolj zadovoljen, je v tem trenutku težko reči, saj lahko "durrrr" že z nekaj dobrimi partijami preide v vodstvo, če bo njegov nasprotnik vsaj tako razpoložen, kot je bil tokrat, bo zmaga na koncu zlahka tudi njegova. Kako se bo vse skupaj razpletlo, pa boste lahko prebrali na naši spletni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.