Šport
18 ogledov

Dwan zmanjšal zaostanek

Tom Dwan (Foto: pokerakademia.com) Žurnal24 main
Po nekajtedenskem premoru smo včeraj vendarle dočakali tudi nov obračun med Tomom Dwanom in Danielom "jungleman12" Catesom v njunem milijonskem izzivu.

Zaradi Dwanovega pomanjkanja časa in precej šibkega internetnega signala je bil njun tokratni obračun zelo kratek, dobil pa ga je "durrrr", ki je tako svoj zaostanek za Catesom zmanjšal za 1.429 $.

Dwanove objave na Twitterju so med njegovimi oboževalci prejšnji konec tedna povzročile pravo manijo, saj je Američan napovedal nadaljevanje svojega dvoboja s Catesom, vendar je nato več ur gledalce pustil v pričakovanju, preden se je vendarle pojavil na izbranih Full Tiltovih mizah.

Kot smo omenili že v uvodu, je bil njun tokratni obračun precej kratek, saj je trajal le uro in sedem minut, v tem času sta skupaj odigrala 582 iger. Razlog za to je bil povsem preprost, saj se je "durrrr" na svojem koncu soočal z manjšimi težavami z internetom, kar lahko v tako dragem dvoboju tehtnico hitro prevesi na stran nasprotnika, poleg tega pa je bil Američan pripravljen le na kratek dvoboj, saj je pred tem v angleški prestolnici ves dan že preživel za poker mizami.

V nasprotju s prejšnjimi dvoboji, ko si je eden od igralcev hitro priboril prednost, ki jo je nato le še branil do konca dvoboja, je bil tokratni obračun Dwana in Catesa veliko bolj izenačen, kar je na koncu tudi pripeljalo do pravzaprav "durrrr-ove" minimalne zmage. Tako tudi po odigranih 7.402 igrah v vodstvu še naprej ostaja Cates, ki ima pred zasledovalcem 689.599 $ prednosti (razmerje v zmagah: Cates – 4.539 iger, Dwan – 2.821).

Zaradi izredno kratkega dvoboja smo bili priča le eni nekoliko večji igri, ta pa je bila težka 103.786 $ in je pripadla Danielu Catesu. Igro je z višanjem na 1.200 $, z gumba, odprl Dwan, Cates je povišal na 4.000 $, Tom pa je njegovo stavo nato zgolj izenačil. Na flopu {6-Hearts}{5-Spades}{4-Spades} je bil prvi na potezi Cates, ki je v igro spravil novih 4.400 $, kar je očitno ustrezalo njegovemu nasprotniku, saj se je ponovno odločil le za enačenje stave. Zgodba pa se je nato ponovila tudi na turnu, ko je na mizi pristala {6-Clubs} in je "jungleman12" stavil 11.400 $.

Za konec je na mizi pristala še {3-Hearts}, Cates pa se je svoji stavi najprej odpovedal, vendar nato ekspresno hitro izenačil Dwanovo stavo, potem ko je ta zarinil s svojim parom dvojk. Cates je pokazal {7-Diamonds}{9-Clubs} za višjo lestvico in si tako ponovno priboril zmago v največji igri večera.

Glede na to, da se dogajanje v Londonu počasi zaključuje in bosta že čez nekaj dni oba igralca ponovno onstran luže, obstaja velika verjetnost, da bomo že v kratkem priča nadaljevanju tega obračuna in samo upamo lahko, da bo tudi v prihodnje tako zanimiv, kot je bil do zdaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.