Šport
26 ogledov

Dwanu plačali za goljufijo

(Foto: Highstakesnews.com) Žurnal24 main
Igralec pokra Tom Dwan je dobil kar 300.000 ameriških dolarjev kot nadomestilo za škandal iz preteklosti, ko je bil ogoljufan na strani Ultimate Bet.

Tom "durrrr" Dwan je na Full Tilt Pokru začel igrati v začetku leta 2007. V novembru pa je postal sponzorirani pro igralec.

Kakorkoli, medtem je Tom igral tudi na omenjenem Ultimate Bet. Ravno takrat je bil UB sredi najbolj znanega poker škandala v internetni dobi.

Za tiste, ki ste pozabili, za kaj je sploh šlo. Zmagovalec glavnega turnirja WSOP iz leta 1994 Russ Hamilton je delal kot svetovalec pri Ultimate Bet. Kasneje je organiziral prevaro. Sebi in svoji ekipi je omogočil, da je videl nasprotnikove karte. Na ta način je nasprotnike ogoljufal za približno 22 milijonov dolarjev.

Kot se je pokazalo, je ena izmed žrtev tega škandala tudi Tom Dwan. V zameno in neke vrste opravičilo je od strani Ultimate Bet dobil 300.000 $.

Točno številko, ki jo je zaradi škandala takrat izgubil Tom Dwan, je seveda zelo težko določiti oziroma izračunati. Zato je Tom dobil nekaj več kot 20 buy-inov za limite 50 $/100 $ PLO, ki jih je takrat igral. "Predvidevam, da je bilo takrat prisotno goljufanje v približno dveh do treh odstotkih iger, ki sem jih odigral," je dejal Dwan. Njegov dobri prijatelj in prav tako poker profesionalec David Benedield pa je povedal, da je bilo po njegovem mnenju goljufivih iger precej več, okrog 10 odstotkov.

Kasneje je Tom Dwan poskusil preklicati igre, ki jih je igral z igralcem, ki je igral nenormalno agresivno. Žal je pozabil njegovo internetno ime, je pa skoraj prepričan, da ga ni bilo na seznamu "superračunov", ki so bili udeleženi v škandalu in ki jih je kasneje objavil Ultimate Bet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.