Šport
28 ogledov

Dwyte Pilgrim – gospodar prstanov

Dwyte Pilgrim v elementu. (Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Vsi, ki poznate turnejo WSOP-Circuit in ste že prebrali kakšen članek o njej, gotovo poznate Dwyta Pilgrima. Gre za mladega Američana, ki je poznan po svojih prevelikih trenirkah, zgovornosti in nasmešku.

Zakaj Dwyte Pilgrim tudi ne bi imel velikega nasmeška, ko pa se lahko že zdaj pohvali s kar tremi osvojenimi WSOP-Circuit prstani. Ko se je ta mladi Newyorčan leta 2008 začel profesionalno ukvarjati s pokrom, ni nič kazalo na tako blestečo kariero, saj je v prvem letu le na štirih turnirjih prišel med dobitnike nagrad, skupaj pa je v tistem letu z nagradami zaslužil borih 50.000$. A le nekaj mesecev kasneje je Pilgrim prvič resneje opozoril nase.

Marca 2009 je Dwyte namreč najprej dobil enega od ogrevalnih turnirjev WSOP-C Atlantic City ter tako prišel do svojega prvega prstana in 83.955$, že na naslednji postaji turneje v Rinconu pa je najprej prišel na finalko enega od manjših turnirjev, nato pa je že tako dober mesec kronal še z drugim šampionskim prstanom in novimi 125.775$ nagrade. Kot da mu to še ne bi bilo dovolj, je Pilgrim do konca leta 2009 nastopil še na petih finalnih mizah različnih turnirjev, skupaj pa je do konca leta prišel do denarja še na kar 11 turnirjih.
Če se je zdelo, da bo Američan le stežka ponovil odlično lansko leto, pa je Pilgrim vsem dvomljivcem letos že zaprl usta, saj je že prvi mesec novega leta osvojil Southern Poker Championship v Biloxiju. V naslednjih tednih se je nato uvrstil še na finalno mizo WSOP-Circuit turnirja v Tunici, dobil je Foxwoods Mega Stack Challenge XV, dolgo pa je bil celo v igri za zmago tudi na NAPT turnirju v hotelu Venetian ter na turnirju Chicago Poker Classic, a je nato oba turnirja končal tik pod vrhom. Vse to pa je bilo za Pilgrima očitno le ogrevanje za letošnji marec, ko se je vrnil v Rincon in ubranil svoj lanskoletni naslov na WSOP-Circuit turnirju ter si tako priigral že svoj tretji šampionski prstan. V manj kot triletni karieri je Dwyte tako dobil že šest turnirjev, nastopil je na 18 finalnih mizah, do nagrad pa je skupaj prišel že na kar 28 turnirjih. Samo z nastopi na turnirjih je fant tako zaslužil že več kot 600.000$, pa pravzaprav sploh še ni nastopil na nobenem res bogatem turnirju znotraj ali izven meja ZDA.

Ker le redko dobimo priložnost, da se usedemo in spregovorimo nekaj besed z igralcem takega kova, smo izkoristili zadnjo, ki se nam je ponudila in ga poprosili za intervju, Gospodar prstanov pa nam je ustregel …

PN: Naj se ti najprej zahvalimo, ker si si vzel čas za pogovor z nami, ter ti čestitamo za vse pretekle uspehe. Bi nam lahko za začetek povedal, kako si sploh začel igrati poker?
Dwyte: Igrati sem pravzaprav začel kar v službi. Včasih sem delal v banki in s sodelavci smo ob petkih začeli igrati skupaj. Potem ko sem se prvič spoznal z igro, sem naslednja tri leta igral predvsem na spletu, nato pa sem se odločil, da se popolnoma posvetim pokru in sem se za eno leto preselil v Atlantic City, kjer sem predvsem igral denarno igro.

PN: Kdaj si se dokončno odločil, da se odpoveš "normalnemu" življenju in se povsem posvetiš pokru?
DP: Svojo redno službo sem pustil konec leta 2006. Vedel sem, da sem lahko uspešen, a šele marca 2009 se je pokazalo, kako uspešen sem res lahko in po Rinconu sem se tudi prvič zares odpravil na pot.

PN: Že lansko leto je bilo zate naravnost sanjsko, tudi letos nizaš odlične rezultate enega za drugim in se lahko samo letos pohvališ še s štirimi zmagami in osmimi nastopi na finalnih mizah, poleg tega pa ti je uspelo priti zelo daleč tudi na Glavnem turnirju NAPT Venetian. Čemu pripisuješ to letošnjo res neverjetno serijo odličnih rezultatov?
DP: Verjetno je za to krivo predvsem obvladovanje različnih področij pokra, saj se dobro znajdem tako v denarnih igrah kot tudi na turnirjih, dobro pa lahko igram tako v živo kot tudi na spletu. Vedno se trudim odigrati svojo najboljšo igro in če se le da, se vedno tudi poskušam prebiti do tistih situacij, ki utegnejo biti zame zelo dobičkonosne. Očitno se mi je v zadnjem obdobju vse to poklopilo in rezultat je tu.

PN: Kaj pa se dogaja v tvoji glavi med samim turnirjem, kaj rečeš samemu sebi, da ti nato uspe na turnirju priti zelo daleč?
DP: Povsem odkrito, si vedno želim samo zmagati! Do zmage lahko v pokru prideš na več različnih načinov, zato svoje razmišljanje in igro vedno prilagodim temu. Sam sem mnenja, da se moraš zato, da si uspešen, znati prilagajati. Strategija ni bistvena, samo potruditi se moraš, da sprejmeš pravo odločitev v pravem času.

PN: Glede na to kako uspešen si postal v zadnjih dveh letih, na turnirjih prav gotovo nisi več anonimen, saj te pozna že skorajda vsa poker skupnost. Kako se počutiš ob tem, ko veš, da te vsi poznajo in da si prepoznaven med vsemi igralci pokra?
DP: Prepoznavnost in priznanje, ki sem ju deležen, sta mi zelo všeč, a do njiju nisem prišel kar čez noč. Sedem let sem trdo delal, da sem prišel do točke, na kateri sem zdaj, in kljub vsemu, kar se dogaja okoli mene, menim, da sem sam ta trenutek najboljši pokeraš na svetu, a me ljudje preprosto ne znajo tržiti. Vse dokler igraš dobro, je na tebi veliko pritiska in veliko oči in vsi samo čakajo na tvojo napako. Zato je vsaka naslednja poteza še toliko bolj pomembna.

PN: Zdi se, da si v zadnjem času vsak teden na drugem koncu države, kjer nastopaš na novem turnirju. Kakšni pa so tvoji načrti do konca letošnjega leta?
DP: Kar se tiče mojih letošnjih ciljev, je glavni cilj osvojitev naziva Player of the Year. Med poglavitnimi cilji je seveda tudi to, da bi se sam rad postavil v več situacij, kjer lahko pokažem svojo najboljšo igro. Vse to pa bi rad združil tudi s potovanji in zato se bom med 14. aprilom in 14. majem odpravil na manjšo evropsko turnejo, kjer me čakajo natopi na turnirjih v San Remu, Monte Carlu in Parizu.

PN: Katere turnirje pa bi do konca letošnjega leta še rad dobil? Se na katerega še posebej pripravljaš?
DP: Niti ne, vsak turnir je trenutno zelo pomemben, saj je bitka za naslov Player of the Year trenutno zelo izenačena. Dobrega rezultata si želim predvsem na turnirjih NAPT Connecticut, Borgata East Coast Championship, WPT Finale, Monte Carlo, Grand Prix, WSOP-C New Orleans in California State Championship, nato pa bo tako ali tako prišel čas za WSOP.

PN: Kakšni so tvoji načrti za letošnje prvenstvo WSOP? Na koliko turnirjih boš nastopil in ali se nastopa na katerem od njih še posebej veseliš?
DP: Poskušal bom nastopiti na čim več turnirjih, najbolj pa se bom osredotočil na vse Pot Limit, Limit in No Limit turnirje s prijavnino 10.000$. Ti bodo poleti najbolj pomembni in vse ostalo bom organiziral okoli njih.

PN: Glede na to, da si v kratkem času dosegel tako veliko, od koga si se največ naučil, na koga pa se obrneš, ko potrebuješ kakšen nasvet? Koga od igralcev najbolj spoštuješ?
DP: Z nasveti mi najbolj pomagajo Victor Ramdin, David Williams, Dennis Tuttle, Mikah Raskin, Tyler Smith, Tyler Reiman in Maurice Hawkins, seveda pa mi na pomoč večkrat priskočijo tudi prijatelji in družinski člani.

PN: Kaj bi svetoval našim bralcem?
DP: Kar se tiče nasvetov, lahko rečem samo to, da je zelo pomembno, da se vedno učiš in vedno poskušaš igrati na najvišjem nivoju. Če ti to uspe, potem se ti bo čez čas nasmehnila tudi sreča in rezultati ne bodo izostali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.