Šport
22 ogledov

Džihadisti vdrli v stran osmoligaša

džihadisti napad na spletno stran osmoligaš chatham town Eurosport
Islamski ekstremisti so za nekaj ur ugrabili internetno stran angleškega osmoligaša Chatham Town. Po predvidevanjih naj bi skrajneži verjeli, da gre za udeleženca Premier League.

Spletna stran nogometnega kluba Chatham Town je bila zaradi napada džihadistov nedostopna približno 12 ur. Neznani hekerji so na uradni strani kluba objavili podobo človeka, opremljenega s pištolo in plinsko masko ter pripisali: ''Kje je varnost?''

Po streljanju na uredništvu francoskega satiričnega časnika Charlie Hebdo naj bi bile žrtve podobnega napada številne internetne strani. Steve Harper, administrator spletnega naslova kluba, pravi, da je napad ''nelogičen'' in da so storilci najverjetneje mislili, da gre za klub iz najmočnejšega nogometnega tekmovanja na Otoku.

''Ni logično. Prepričan sem, da gre za naključen napad. Obvestili so me ob 11. zvečer. Morali so biti dokaj pozni, saj sem tisti večer delal na tem. Upam, da nisem izgubil preveč podatkov. Vzelo mi je dve leti in za sekcijo o zgodovini sem porabil velliko časa. Rezultati segajo v leto 1990,'' je povedal Harper.

Spletna stran http://chathamtownfc.info/ je medtem že spet zaživela v svoji nekdanji podobi.

Komentarjev 1
  • mph 08:48 29.januar 2015.

    Khm.''Ni logično. Prepričan sem, da gre za naključen napad. Obvestili so me ob 11. zvečer. Morali so biti dokaj pozni, saj sem tisti večer delal na tem. Upam, da nisem izgubil preveč podatkov. Vzelo mi je dve leti ...prikaži več in za sekcijo o zgodovini sem porabil velliko časa. Rezultati segajo v leto 1990,'' je povedal Harper.Kaj ta človek je kdaj slišal, da obstaja možnost backupiranja podatkov?