Šport
144 ogledov

Džomba: Pa kdo lahko to izgubi?

hrvaški navijači EPA
Hrvaška je bila po rokometni tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v šoku.

"Igralci so fenomenalno odigrali 45 minut, potem smo bili preveč utrujeni. Enostavno se nismo uspeli vračati v obrambo. Pritiskali so, mi pa smo imeli mrtve noge. Igralci ne morejo niti več hoditi," je po tekmi za hrvaško RTL televizijo dejal hrvaški selektor Željko Babić, ki med rokometnimi navdušenci na Hrvaškem ni ravno priljubljen, po zapravljeni prednosti osmih zadetkov v zadnjih 15 minutah dvoboja s Slovenijo pa številni že zahtevajo njegovo odslovitev.

Igralec

"Sploh ne vem, kaj bi povedal. Želeli smo si zmagati, tako smo tudi krenili v tekmo. Na koncu se nam je zgodil neverjeten padec v igri, morda nam je zmanjkalo moči, koncentracije. Res ne vem, kaj bi dejal. Borili smo se na tem turnirju .. Brez besed sem, ne vem, kaj bi dejal. Žalostni smo, verjetno so tudi vsi na Hrvaškem," je po tekmi dejal Željko Musa, ki je v preteklosti igral tudi za slovenska kluba Trimo Trebnje in Gorenje Velenje.

Studio

V studiu omenjene televizije je po koncu prenosa vladal popoln šok. "Strašno. Popolnoma smo brez besed," je nastop trenutne generacije pospremil nekdanji odlični hrvaški reprezentant Mirza Džomba, še en nekdanji član 'kavbojev' Goran Šprem pa je dodal: "Deset minut je minilo od konca tekme in to so prve besede, ki sem jih izustil. Ne vem, kaj bi povedal. Popolnoma sem v šoku. Popolna praznina. Tudi mi smo izgubljali, ampak tole ... izgubili smo dobljeno tekmo, včeraj nam je zmanjkala ena sedemmetrovka."

"Res ne vem, kaj se je zgodilo. V zadnjih minutah smo padli brez izstreljenega metka. Nismo mogli verjeti, gol, gol, gol in razlika se je manjšala. Nihče tega ne dojema. Niti selektor niti igralci niti mi. To ni bila črna luknja, preprosto smo ugasnili. Osem razlike v 45. minuti ... pa kdo lahko to izgubi? Pa saj Slovenija ni bila nič posebnega, ni bilo neverjetnih metov z 12 metrov in ne vem česa. Preprosto smo jim dali zmago," je nekaj stavkov le zmogel Džomba in končal: "Jaz tega v življenju še nisem videl, a sem videl že veliko stvari."

Komentarji

Šok je vladal tudi med bralci hrvaških spletnih strani. Izbrali smo jih nekaj s potala 24sata.hr:

RMDCF: Babiću OSTAVKA!! (Babić, odpoved!!)

komentator_Luka: jel ovo skrivena kamera? (Je to skrita kamera?)

CORTENOX: SRAMOTA !! Niste ni zaslužili medalju. !! Bravo janezi svaka čast ! (Sramota! Niste si niti zaslužili kolajno. Bravo, Janezi. Vsaka čast!)

Jake Doyle: Gospodine Vujovic skidam kapu,pokazali ste tko je trener a tko nije. (Gospod Vujović, kapo dol. Pokazali ste, kdo je trener in kdo ni).

Nemška legenda

Tekmo je sicer spremljal tudi legendarni nemški rokometaš Stefan Kretzschmar in očitno vsaj malo navijal za Slovenijo. V prvem polčasu so ga zmotili sodniki: "Sodniki so grozni. Lahko razumem Vujovića. Vse se sodi proti Sloveniji," je zapisal in pripisal naj dajo Slovencem pošteno priložnost.

"Neverjetno. Kaj je bilo tole? Kako je to mogoče? Od kod je prišla slovenska ekipa? Spoštovanje," pa je po zadnjem pisku sirene na twitterju dogajanje pokomentiral zdaj 43-letni Kretzschmar, ki je bil sicer eden največjih krivcev, da je Slovenija leta 2004 v Ljubljani izgubila finale na evropskem prvenstvu.

Komentarjev 9
  • Nevtrino 17:25 30.januar 2017.

    "...Preprosto smo jim dali zmago," je nekaj stavkov le zmogel Džomba..."-----Tipična hrvaška nadutost. Oni so dali zmago ?!?! Kaj pa če so si jo Slovenci priborili!

  • Ferluci 11:53 30.januar 2017.

    Hrvate ne boli to tako zelo hudo, da so izgubili...pač pa izgubili od Slovenije, čeprav v športu -izgubljati proti Sloveniji pa ne gre v njihovo čast, mar ne? Kako bo šele, če bodo slučajno izgubili pri določitvi meje ali pri ...prikaži več teranu...ali zato predlagajo obvezno služenje vojaščine, ha ha ??

  • MihaPu 17:50 29.januar 2017.

    Izgubijo tisti, ki mešajo politiko v šport! Vedno je tako bilo. Tokrat so ustaši hrčki in njihovi domobranci za katere so se borili pač izgubili, ker so imeli nad sabo političen pritisk! BRAVO SLOVENIJA! Lepo smo jim pokazali kaj ...prikaži več si zaslužijo ko nas podcenjujejo.