Šport
32 ogledov

Ecclestone bi se rad dogovoril

bernie ecclestone EPA
Šef formule 1 Bernie Ecclestone je pripravljen plačati 25 milijonov evrov za sodno poravnavo.

Triinosemdesetletni Bernie Ecclestone se je aprila udeležil sojenja v Münchnu, obtožen je podkupovanja. Nemškemu bankirju naj bi plačal 33 milijonov evrov, da bi omogočil podjetju, ki ga je favoriziral angleški poslovnež, za nakup deleža v formuli 1. S to potezo bi prvi mož najprestižnejšega avtomobilskega športa še vedno imel največji vpliv na odločitve v formuli 1. 

V primeru, da bi bil spoznan za krivega, Ecclestonu grozi celo 10-letna zaporna kazen. Njegova odvetniška ekipa je danes zahtevala, da se primer opusti zaradi pomanjkanja dokazov, poslovnež pa je pripravljen plačati precejšnjo vsoto za poravnavo. Po nemških zakonih je namreč mogoče, da se nekatere obtožbe lumaknejo, če se vse strani dogovorijo za poravnavo.

Bankir Gerhard Gribkowsky je bil že leta 2012 zaradi sodelovanja pri nakupu spornega deleža sicer že obsojen na osem let in pol zapora. Ecclestone sicer trdi, da je bankirju denar nakazal zaradi groženj, da bo ta v javnost spravil neresnične podatke o njegovih davčnih obveznostih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.