Šport
2121 ogledov

Eden največjih rokometašev vseh časov zaradi koronavirusa zaključil kariero

Arpad Šterbik Epa
EHF je zaradi koronavirusa prestavila zaključek Lige prvakov ter s tem zaključila eno največjih rokometnih karier vseh časov.

"To je bila zelo težka odločitev. Toda težko bi bilo se ponovno aktivirati ter braniti po tako dolgi pavzi," je svoj govor začel legendarni rokometni vratar Arpad Šterbik.

Eden najboljših vratarjev v zgodovini se je pri 40 letih odločil, da je čas za zaključek kariere. Koronavirus tako jemlje človeška življenja, vodi klube v stečaj, zdaj pa je začel predčasno tudi zaključevati športne kariere.

Arpad Šterbik | Avtor: Epa Epa

"Zdi semi, da je bila tekma s Tatabanyo poslednja v moji karieri. Žal mi je, da ne bom imel priložnosti zaigrati na še enem zaključnem turnirju Lige prvakov, želel sem si napasti še en naslov evropskega prvaka, toda v teh okoliščinah je to zame misija nemogoče," je svojo odločitev pojasnil Šterbik.

EHF je namreč planirala, da bi se končnica letošnje Lige prvakov odigrala v času, ko se bo sicer začela že nova sezona, skorajda 41-letnemu Šterbiku pa se v teh letih ne zdi mogoče tako dolgo brez dejanskega igranja rokometa ohranjati formo.

Arpad Šterbik | Avtor: Epa Epa

Prav tako se tu pojavi nova težava, ker EHF ni definirala, kaj se bo zgodilo z rokometaši, ki bodo vmes zamenjali klube, saj bodo tako najverjetneje letošnjo sezono zaključile kar postave iz prihodnje sezone. Vprašanje torej, kaj bi se zgodilo s Šterbikom, kateremu pogodba po koncu sezone poteče, v klub pa namesto njega iz PSG-a prihaja Rodrigo Corrales.

Šterbik se je sicer tako ali tako nameraval posloviti po letošnji sezoni, a je želel vse skupaj zaključiti še z vrhuncem sezone - zaključnim turnirjem Lige prvakov. Kot kaže pa je koronavirus pokvaril njegove načrte ter legendarnega vratarja predčasno poslal v pokoj.

Arpad Šterbik | Avtor: Epa Epa

Šterbik bo tako svojo bogato kariero zaključil s štirimi naslovi Lige pravkov (trije s Ciudad Realom in en z Vardarjem), naslovom evropskega prvaka in podprvaka (oboje s Španijo), naslovom svetovnega prvaka (Španija) ter tremi bronastimi medaljami s Svetovnih prvenstvev (ena s Španijo, dve z Jugoslavijo). Leta 2005 je bil celo razglašen za najboljšega rokometaša na svetu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.