Šport
18 ogledov

Edgar drugič ali Maynard prvič?

Frankie Edgar Sherdog.com
UFC 136 ponuja kar dve borbi za naslov prvaka. Frankie Edgar bo drugič zapored branil pas prvaka v lahki kategoriji proti staremu znancu Grayu Maynardu, prvak peresne kategorije Jose Aldo pa bo svoj pas branil proti Kennyju Florianu. Čaka nas tudi borba med Chaelom Sonnenom in Brianom Stannom ter debi Hrvata Stipeta Miočića. Spektakel zagotovljen!

Napetost pred UFC 136: Edgar vs. Maynard III narašča iz minute v minuto. Odličen fight card, ki vključuje kar dve borbi za naslov prvaka, v noči na nedeljo po slovenskem času zagotavlja novo spektakularno priredbo največje svetovne MMA-organizacije. V glavni borbi večera bomo videli že tretji obračun prvaka v lahki kategoriji Frankieja Edgarja in Graya Maynarda. Slednji bo že drugič zapored izzval prvaka, ki ima v dosedanjih dveh obračunih boljšo statistiko – zmago in neodločen izid. Toda ravno njuna zadnja borba se je končala brez zmagovalca in med njima pustila še nedokončan posel. Kdo bo dobil tretji del njune trilogije? "Mislim, da bo zmagal Gray Maynard. Mislim, da bo šel tokrat nekoliko bolj pametno v borbo in bo zmagal po sodniški odločitvi," je napovedal Gegard Mousasi.

Tudi druga borba ponuja obračun za šampionski pas. Jose Aldo bo naslov prvaka v peresni kategoriji branil proti nekdanjemu prvaku v lahki kategoriji Kennyju Florianu. Aldo je v UFC debitiral marca z zmago proti Marku Hominicku. Florian je že dvakrat napadal pas, a bil v obeh poizkusih neuspešen in bo na UFC 136 lovil svoj prvi naslov.

Veliko obeta tudi tretja borba večera med Chaelom Sonnenom in Brianom Stannom. Tako Sonnen kot Stann sta napovedala zmago, ki bi ju lahko pripeljala do možnosti za naskok na naslov prvaka v srednji kategoriji, kjer vlada Anderson Silva. V zadnjem času se zdi, da Brazilec nima enakovrednega nasprotnika. Morda lahko ravno zmagovalec borbe med Sonnenom in Stannom ogrozi njegov status.

V glavnem delu se bosta pomerila še Nam Phan in Leonard Garcia ter Joe Lauzon in Melvin Guillard.

Novi Cro Cop?

UFC 136 bodo s še posebnim zanimanjem spremljali naši južni sosedje. Razlog se skriva v Stipetu Miočiću, ki sicer živi in trenira v ZDA, a s ponosom nastopa za Hrvaško. Miočića v debiju za UFC čaka trdoživi Joey Beltran. "Rad imam ozke športne hlačke. Bolj so primerne, saj jih nasprotnik ne more prijeti. Pripravljen sem za zabavo in ognjemet. Treniral sem z odličnimi fanti in razmišljam o zmagi," pred borbo napoveduje 29-letnik s popolno statistiko šestih zmag brez poraza.

UFC 136: Edgar vs. Maynard III, fight card:

Glavne borbe:
Frankie Edgar vs. Gray Maynard – borba za naslov
Jose Aldo vs. Kenny Florian – borba za naslov
Chael Sonnen vs. Brian Stann
Nam Phan vs. Leonard Garcia
Joe Lauzon vs. Melvin Guillard

Uvodne borbe:
Anthony Pettis vs. Jeremy Stephens
Demian Maia vs. Jorge Santiago
Joey Beltran vs. Stipe Miocic
Aaron Simpson vs. Eric Schafer
Steve Cantwell vs. Mike Massenzio
Darren Elkins vs. Tiequan Zhang

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.