Šport
21 ogledov

Edgar komaj zadržal pas

Sodniki so borbo med Edgarjem (levo) in Maynardom razglasili za neodločeno. (Fot Žurnal24 main
UFC nikoli ne počiva. Prvega januarja je v Las Vegasu tako potekal UFC 125: Resolution. V glavni borbi večera je Frankie Edgar po neodločenem izidu proti Grayju Maynardu zadržal pas v lahki kategoriji.

UFC 125: Resolution je na novega leta dan v MGM Grand Garden Areni v Las Vegasu ponudil izjemno borbo v glavni borbi večera. Potem ko je dvakrat zapored premagal legendarnega B. J. Penna, je Frankiea Edgarja čakala povratna borba proti Grayju Maynardu, ki je dobil njuno prvo medsebojno borbo. Po prvi rundi se je zdelo, da bo Maynard dobil tudi drugo borbo in Edgarju odvzel pas, saj je krenil silovito in bil tik pred predčasno zmago. V nadaljevanju je Edgar le uspel vzpostaviti ravnotežje in se povsem enakovredno vrniti v borbo. Sodniki so po petih rundah odločili, da se je borba končala brez zmagovalca, kar je pomenilo, da je Edgar ohranil pas UFC prvaka v lahki kategoriji. Prvi sodnik je sicer pripisal zmago Maynardu (48:46), drugi Edgarju (48:46), tretji pa se je odločil za neodločen izid (47:47).

"To je bila izvrstna borba. Maynard je začel silovito. Prvih pet minut se ne spomnim dobro," se je najtežjega dela obračuna "spomnil" Edgar. Maynard pa ni bil najbolj zadovoljen z odločitvijo sodnikov: "Menim, da sem dobil prvo, tretjo in peto rundo. Peta je bila zelo na tesno, vendar mislim, da je bilo 10:8 za mene." Bržkone si lahko v prihodnosti obetamo nov obračun Edgarja in Maynarda, ki se lahko pohvalita z odlično statistiko. Maynard ima ob desetih zmagah zdaj še en neodločen izid, tudi Edgar je ob 13 zmagah in le enem porazu (proti Maynardu) vpisal prvi remi.

V preostalih treh glavnih borbah je Brian Stann že v prvi rundi predčasno premagal Chrisa Lebenna. Thiago Silva in Dong Hyun Kim pa sta po soglasni sodniški odločitvi premagala Brandona Vero oziroma Natea Diaza.

UFC 125: Resolution, rezultati:

Glavne borbe:

Frankie Edgar : Gray Maynard neodločeno
Brian Stann : Chris Leben KO (1R)
Thiago Silva : Brandon Vera sodniška odločitev (3:0)
Dong Hyun Kim : Nate Diaz sodniška odločitev (3:0)
Clay Guida : Takanori Gomi TKO (2R)

Uvodne borbe:

Jeremy Stephens : Marcus Davies KO (3R)
Dustin Porier : Josh Grispi sodniška odločitev (3:0)
Brad Tavares : Phil Baroni TKO (1R)
Diego Nunes : Mike Thomas Brown sodniška odločitev (2:1)
Daniel Roberts : Greg Sota KO (1R)
Jacob Volkmann : Antonio McKee sodniška odločitev (2:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.