Šport
83 ogledov

Edi tudi uradno zapušča Celje

Žurnal24 main
O tem smo pisali že pred nekaj dnevi. Zdaj pa je postalo tudi uradno, da legendarni Edvard Kokšarov po letošnji sezoni zapušča vrste Celja in se seli k Čehovskim medvedom.

Rokometni zvezdnik Edvard Kokšarov ni sprejel trenerske ponudbe vodstva Celja Pivovarne Laško in bo po koncu sezone zapustil klub ter se preselil v Rusijo k Čehovskim medvedom, so sporočili iz celjskega rokometnega kluba. Kokšarov bo tako po 12 sezonah, v katerih je nastopil na 409 tekmah in dosegel 2072 zadetkov, zapustil RK Celje Pivovarna Laško.

Legendarno levo krilo pivovarjev in ruske reprezentance bo po sezoni odšel k ruskemu prvaku in zadnjemu udeležencu zaključnega turnirja Lige prvakov. Kokšarov je v novejši zgodovini celjskega kluba pustil močan pečat in je bil v zadnjih sezonah tudi kapetan ekipe. Klubu je žal, da se ni odločil ostati v Celju, kjer mu je vodstvo kluba ponudilo trenersko mesto od prihodnje sezone dalje. Kokšarov je sprejel izziv iz Čehova, kjer bo v prihodnji sezoni nastopal kot igralec.

Najprej naj povem, da je bila to ena mojih najtežjih odločitev v življenju.
Edvard Kokšarov

Celje bo vedno ostalo v njegovem srcu
"Najprej naj povem, da je bila to ena mojih najtežjih odločitev v življenju. Na mizi sem imel korektno ponudbo Celja, da prevzamem trenersko mesto z naslednjo sezono. Ves čas pa sem imel tudi ponudbo iz Čehova, ki sem jo na koncu tudi sprejel in za katerega bom v prihodnji sezoni nastopal. Čeprav sem bil skoraj prepričan, da bom ostal v Celju, pa sta nov izziv, ki se mi ponuja z Medvedi in v povezavi s tem z ruskim rokometom ter reprezentanco, ter tudi pogovor z družino pretehtala, da sem se odločil za odhod iz Celja, ki bo vedno zapisan v mojem srcu," je ob tem pojasnil Kokšarov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.