Šport
28 ogledov

Edini, ki lahko maha z drogom

(Slovenija - Češka) Eurobasket
1/7
Saša Despot
Predsedniku države je edinemu dovoljeno, da na tekmah Eurobasketa maha z zastavo na drogu.

Ob vstopu v dvorane, kjer poteka Evropsko prvenstvo v košarki, veljajo stroga pravila, ki se jih morajo držati vsi obiskovalci. Tako je npr. prepovedan vstop osebam pod vplivom alkohola, v dvorano pa je prepovedano nositi tudi določene predmete.

Sem po pravilih Fibe spadajo tudi "zastave, drogovi za zastave, transparenti, plakati, znaki, klobuki in napihljivi predmete, ki bi lahko motili red in mir ali varnost ali ki bi lahko ovirali pogled drugih oseb".

Zato je še toliko bolj čudilo našega bralca, kako so njemu odvzeli drog za zastavo na eni izmed tekem, predsednik države Borut Pahor pa je na isti tekmi veselo mahal z zastavo na drogu. "Je predsednik več od svojih državljanov, da mu ni treba spoštovati pravil organizatorja?" se je spraševal bralec.

Na Uradu predsednika republike smo preverili, ali morda za to obstaja kakšna razlaga, kjer pa so bili z odgovori zelo skopi. Na vprašanje, ali za predsednika veljajo drugačna pravila in ali ima morda predsednik posebno dovoljenje, so obakrat odločno odgovorili z ne. Kljub temu je bil Pahor edini v dvorani, ki je smel mahati z zastavo na drogu.

Komentarjev 7
  • Doris Bordon 16:04 09.september 2013.

    Joj, Žurnal, morda pa maha vam, da se NAUČITE in zapomnete, kakšna je SLOVENSKA ZASTAVA!!!!!!!! Reveži!

  • zic 12:32 07.september 2013.

    a tebe je pa novinar nagnal, da nekaj napiš, da ne bo njegov članek doživel fiasko!!?? dej ne seri pa mal se sprost...

  • stanekos 11:52 07.september 2013.

    to je res, da so dovoljeni določeni rekviziti (bobni, harmonika), ne pa zastave z drogovi. Mi poveste, zakaj bi bil predsednik države izjema?! Navijačem redarji nič ne dovolijo v dvorane, kar je nedovoljeno, zakaj bi Borat pa lahko to počel? ...prikaži več Celo več: namesto da bi bil za vzgled, spet nekaj palamudi po svoje.