Šport
14 ogledov

Edini Slovenec Fak 22.

Jakov Fak se je po posvetovanju z zdravniki raje odločil za kariero kot le eno v Nik Rovan
Tekmo s skupinskim startom v Oberhofu je dobil Norvežan Tarjei Boe, ki je le za 2,4 sekunde ugnal rojaka Emila Hegleja Svendsena. Edini Slovenec Jakov Fak je končal na 22. mestu.
reprosto nimam pravega odgovora na takšne napake, ki sem jih naredil na prvem streljanju. To so bile prav začetniške in tega si ne smem več privoščiti. Tudi zaradi tega se bom v prihodnje le še bolj trudil za strelske dosežke, saj tekaško nimam nobenih težav in sem vse do konca tekel prav z lahkoto. Zato sem tudi v zadnjem krogu lahko še povečal tempo. Hochfilzen in tokratno tekmo v Oberhofu bi najraje čim prej pozabil.
Jakov Fak

Norveški biatlonec Tarjei Boe (39:51,3/2) je zmagovalec nedeljske tekme na 15 kilometrov s skupinskim startom v nemškem Oberhofu. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Emil Hegle Svendsen (+2,4/3), tretje pa Rus Ivan Čerezov (+4,1/2). Na tokratni preizkušnji za svetovni pokal je od Slovencev nastopil le Jakov Fak, ki je osvojil 22. mesto (+2:02,7/5).

Edini slovenski predstavnik na nedeljski tekmi je začel silovito že takoj po startu in povedel karavano v prvi krog. Pred streliščem je nekoliko upočasnil ritem in se kot sedmi postavil na strelsko mesto. Prvi dve tarči sta padli brez težav, tretja, četrta in peta pa so ostale nepokrite. Po treh kazenskih krogih je bil na izhodu iz stadiona 29. Drugo streljanje leže je opravil z odliko, kar mu je prineslo dve mesti in do prvega strelskega postanka v položaju stoje je napredoval do 26. mesta. Obakrat leže je zgrešil po eno tarčo, tako da se je vmes prebil na 23. mesto, še zadnjič zapustil strelišče kot 25. in si v zadnjem krogu pridobil še tri mesta ter končal tekmo kot 22.

"Želim si čim manj takšnih tekem v sezoni," so bile prve besede Jakova po današnji tekmi, nato pa je dodal: "Preprosto nimam pravega odgovora na takšne napake, ki sem jih naredil na prvem streljanju. To so bile prav začetniške in tega si ne smem več privoščiti. Tudi zaradi tega se bom v prihodnje le še bolj trudil za strelske dosežke, saj tekaško nimam nobenih težav in sem vse do konca tekel prav z lahkoto. Zato sem tudi v zadnjem krogu lahko še povečal tempo. Hochfilzen in tokratno tekmo v Oberhofu bi najraje čim prej pozabil."

Položaj na strelišču je nekoliko bolj pojasnil njegov trener Uroš Velepec. "Začel je taktično modro, se prebil v ospredje in se s tem izognil tudi morebitnim zapletom ali padcem v skupini. Ker je v dobri tekaški formi, mu visok tempo ni povzročal težav, vendar pa ima za seboj še relativno malo udeležb na skupinskih startih, zato je nekoliko prehitro streljal, kar je podzavestno pripeljalo do klasičnih napak pri proženju. Ta del bo potrebno z izkušnjami še izpiliti, da bo v neposrednih dvobojih postal bolj suveren. Ker so bile tarče zgrešene že na prvem streljanju, se je s takšnim bremenom težko prebijati v ospredje do zaključka tekme, kljub vsemu pa je na koncu s tekom izbojeval tri mesta," je v njegovem nastopu videl svetlo plat Velepec.

Oberhof, skupinski start, 15 km (M):

1. Tarjei Boe (Nor) 39:51,3/2 zgrešena strela
2. Emil Hegle Svendsen (Nor) + 2,4/3
3. Ivan Čerezov (Rus) + 4,1/2
4. Martin Fourcade (Fra) + 14,3/2
5. Michael Greis (Nem) + 19,1/3
...
22. Jakov Fak (Slo) + 2:02,7/5

Skupni seštevek svetovnega pokala (9/26):

1. Tarjei Boe (Nor) 449 točk
2. Emil Hegle Svendsen (Nor) 394
3. Ole Einar Björndalen (Nor) 304
4. Michael Greis (Nem) 271
5. Sergej Sednev (Ukr) 235
...
10. Jakov Fak (Slo) 212
29. Klemen Bauer (Slo) 105
48. Janez Marič (Slo) 49

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.