Šport
26 ogledov

Efekt Zajc: zmaji zadeli sedmico

Žiga Pance Damjan Dervarič telemach olimpija vienna dunaj Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so pri Innsbrucku le dosegli težko pričakovano drugo zmago v letošnji sezoni lige Ebel (1:7). Novi trener Bojan Zajc je na drugi tekmi prišel do prvih točk.

Ljubljanski hokejisti so ta teden doživeli "šok terapijo", saj so v tivolskem klubu po slabem začetku sezone odslovili finskega trenerja Heikkija Mälkiäja. Zamenjal ga je začasni trener Bojan Zajc, na ledu pa je moštvo okrepil Jan Muršak, eden od dveh Slovencev v najmočnejši ligi na svetu, ki bo na razplet lockouta v NHL počakal v zeleno-belem dresu.

A nov začetek še ni bil po željah zmajev, saj so v petek izgubili pri novem članu lige Dornbirnu, v nedeljo pa so se vendarle veselili. Drugega novinca v ligi Innsbruck so premagali prepričljivo s 7:1 in dosegli drugo zmago v sezoni.

Poteza vodstva kluba, da so najdaljši potovanji v ligi združili ter ostali na zahodu Avstrije, se je izkazala za dobro. Že od prve minute so bili spočiti gostje nevarnejši, videlo pa se je tudi, da so veliko hitrejši, kar so s pridom izkoriščali vso tekmo. V prvi tretjini so vse tri gole dosegli dobesedno v prazno mrežo; najprej je Muršak pred golom lepo našel Chrisa D'Alvisa, nato pa je dvakrat natančno podal še branilec Patrick Coloumbe, tako da sta Brock McBride in Eric Pance povišala na 3:0.

Asistent Muršak

V drugi tretjini so bili domači kolikor toliko enakovredni, predvsem z igralcem več, a je vratar zeleno-belih Jerry Kuhn svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. V 24. minuti je Muršak znova natančno podal, tokrat Žigi Pancetu, ki pa je neubranljivo zadel.

V zadnjem delu so najprej domači igrali z dvema igralcema manj, kar so Ljubljančani izkoristili z golom McBrida, visoko zmago pa potrdili še z dvema goloma z igralcem manj. Najprej je Mušič blokiral podajo domačega branilca in v protinapad poslal Mateja Hočevarja, v 48. minuti pa je bil pred golom najprisebnejši Damjan Dervarič. Gostom je nato za trenutek popustila zbranost in domači so dosegli vsaj častni gol, a so jih njihovi privrženci kljub temu zaradi slabe predstave izžvižgali.

V naslednjem kolu se bo Muršak predstavil tudi navijačem Olimpije, saj bodo Ljubljančani v petek gostili celovški KAC.

Liga Ebel, 8. kolo:

Innsbruck : Telemach Olimpija 1:7 (0:3, 0:1, 1:3) 
Mössmer (49); D'Alvise (7), McBride (15, 41), E. Pance (19), Ž. Pance (24), Hočevar (44), Dervarič (48)

Medveščak Zagreb : Black Wings Linz 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Red Bull Salzburg : Dornbirn 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Sapa Fehérvár : VSV Beljak 3:4 (0:1, 2:2, 1:0; 0:1)
Orli Znojmo : Graz 99ers 2:3 (0:0, 2:1, 0:1; 0:1)
KAC Celovec : Vienna Capitals 3:4 (2:2, 0:0, 1:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.