Šport
43 ogledov

Celjani noreli po sodniški kraji v Zagrebu

Miha Zarabec PPD Zagreb Celje PL EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so bili na odločilni tekmi za preboj v izločilne boje lige prvakov žrtev številnih sodniških napak.

Moštvo Celje PL je v četrtek v hrvaški prestolnici klonilo proti PPD Zagrebu (23:21) in se po napetem razpletu poslovilo od osmine finala. 

Končnico srečanja, ki se je odvila povsem po željah gostiteljev, sta odločno krojila beloruska sodnika Andrej Gousko in Sergej Repkin. Celjani po srečanju niso skrivali gneva nad delilcema pravice.

"Žal kaj veliko ne morem povedati, Belorusom čestitam za preboj v osmino finala," je po tekmi dejal Miha Zarabec. "Takšne tekme moraš biti vsaj deset golov boljši, da bi lahko upal na minimalno zmago. Imeli smo svoje priložnosti, a bili smo v senci vseh, morali bi se dvigniti, odigrati še bolje, da bi lahko na kaj upali. Ob izenačenem rezultatu ni bilo možnosti, da bi lahko upali na kaj več, saj je bila vsaka odločitev beloruskega sodniškega para v korist domače ekipe," je dodal organizator igre.

"Na začetku smo potrebovali nekaj minut, da smo se navadili na ritem tekme. Nato pa so nas ves čas ustavljali in nam niso dovolili več. Razlika je bila že ob polčasu visoka, nato so jo s pomočjo sodnikov še povišali, a smo se z izjemno borbo vrnili. Ko smo bili čisto skupaj, pa znova sodniške odločitve, ki so naravnost smešne za sam rokomet in to raven evropskega tekmovanja," je bil še bolj oster Borut Mačkovšek

Da se v rokometu, še pogosteje kot v ostalih kolektivnih športih, dogajajo neverjetne sodniške predstave, pač ni nič novega. Celjani na žalost pač niso več del evropske rokometne smetane, ki ima pri sodnikih malce več tolerance kot ostali.

Komentarjev 2
  • wolf.ata 13:13 10.marec 2017.

    banda hrvaška podkupuje v športu kot tudi sedaj ko so v Eu

  • Alen Jazbec 12:42 10.marec 2017.

    ja hrvatarji nagravžni so jih podkupili kaj vam ni jasno, fuck no. tako kot to delajo v Bruslju, na Teran in kako morje oz. dpostop do tega pozabite, korupcija je smisel hrvatarjev nagnusnih!!!!