Šport
18 ogledov

Ekipna tekma Avstrijcem, Ivica predal boj

Avstrija Češka Schörghofer Kirchgasser Mathis Zemanova Kryzl ekipna tekma Schlad EPA
V Schladmingu, kjer so na sporedu odločilni boji letošnjega svetovnega pokala v alpskem smučanju, so tekmovalci opravili z ekipno preizkušnjo, ki jo je dobilo avstrijsko moštvo. Avstrija je v finalu s 3:1 premagala Švico. Tretje mesto je osvojila Švedska, ki je s 3:1 ugnala ZDA. Slovencev ni bilo na startu.

Zmagovito avstrijsko moštvo so sestavljali Eva-Maria Brem, Michaela Kirchgasser, Marcel Mathis in Philipp Schörghofer, v srebrni švicarski ekipi pa so bili Lara Gut, Wendy Holdener, Markus Vogel in Silvan Zurbriggen. Najšibkejši člen v zlatem avstrijskem moštvu je bil Mathis, ki je v paralelnem dvoboju zaostal za Voglom.

Slovenci v ekipni preizkušnji niso nastopili. V ekipni tekmi, na sporedu sta še posamična slaloma in veleslaloma, niso tekmovala nekatera največja imena tega športa v tej sezoni. Tako ni nastopila zmagovalka skupnega seštevka Američanka Lidnsey Vonn, prav tako ni za Avstrijo tekmoval Marcel Hirscher, ki se mu v nedeljo nasmiha veliki kristalni globus.

Kostelić predal bitko

Branilec lanske zmage Hrvat Ivica Kostelić se je odločil, da bo v Schladmingu nastopil le še na nedeljskem slalomu, kar pomeni, da bo sobotni moški veleslalom izpustil. Kostelić, ki se je na superkombinaciji za svetovni pokal v Sočiju tako hudo poškodoval, da je potreboval operacijo kolena, po vrnitvi v beli cirkus konec minulega tedna v Kranjski Gori na snegu še ni dobil pravih občutkov.

Po superveleslalomu je izgubil še tistih nekaj malega teoretičnih možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa. Za vodilnim Hirscherjem si je namreč dve tekmi pred koncem nabral že 266 točk zaostanka. Kostelič bo poskušal sezono skleniti z novo vrhunsko vožnjo v slalomu, v katerem se mu nasmiha mali kristalni globus, čeprav mu drugouvrščeni Hirscher in tretje uvrščeni Šved Andre Myhrer dihata za ovratnik. Hirscher zaostaja za 50, Myhrer pa za 66 točk.

Svetovni pokal, ekipna tekma, rezultati:

1. Avstrija (Eva-Maria Brem, Michaela Kirchgasser, Marcel Mathis, Philipp Schörghofer)
2. Švica (Lara Gut, Wendy Holdener, Markus Vogel, Silvan Zurbriggen)
3. Švedska (Therese Borssen, Frida Hansdotter, Mattias Hargin, Andre Myhrer)
4. ZDA (Julia Mancuso, Resi Stiegler, Tim Jitloff, Nolan Kasper)
5. Nemčija
. Francija
. Italija
. Češka
9. Norveška

Finale

Avstrija : Švica 3:1

Za 3. mesto

Švedska : ZDA 3:1

Polfinale

Švica : Švedska 2:2, Švica z boljšim skupnim časom v finale
Avstrija : ZDA 2:2, Avstrija z boljšim skupnim časom v finale

Četrtfinale

Avstrija : Češka 3:1
ZDA : Francija 2:2, ZDA z boljšim skupnim časom v polfinale
Švica : Nemčija 2:2, Švica z boljšim skupnim časom v polfinale
Švedska : Italija 4:0

Osmina finala

Češka : Norveška 2:2, Češka z boljšim skupnim časom v četrtfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.