Šport
16 ogledov

Ekipna tekma za prestiž

Naši orli gredo na ekipni tekmi v boj do šestega mesta. Žurnal24 main
Po četrtkovih kvalifikacijah in današnji prvi tekmi med posamezniki se bodo v soboto na finalu letošnjega svetovnega pokala v Planici skakalci pomerili še na ekipni tekmi, ki šteje za pokal narodov.

Ekipna tekma bo bolj ali manj prestižnega značaja, saj je končna razvrstitev med reprezentancami praktično že znana, vsaj tista na vrhu. Avstrijci imajo nedosegljivih 1.500 točk naskoka pred Norvežani, ti pa prav toliko pred Finsko. Če ne bo presenečenj, se bodo omenjene tri reprezentance med seboj pomerile tudi za sobotno zmago. Tudi šesto mesto Slovenije v pokalu narodov je varno, prav uvrstitev do šestega mesta pa je cilj, ki so si ga zadali v našem taboru. Četverico tekmovalcev, ki bodo branili slovenske barve, bo trener Ari-Pekka Nikkola bržkone izbral med petimi tekmovalci, ki so si izborili nastop na petkovi posamični tekmi in s tem dokazali, da so trenutno v poletih v najboljši formi. Od teh imata zagotovljen nastop Jernej Damjan in Robert Kranjec, medtem ko se bo o drugih dveh mestih odločalo med Primožem Piklom, Juretom Bogatajem in Jurijem Tepešom. Zaključno dejanje finala bo na sporedu v nedeljo s še eno tekmo v posamični konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.