Šport
32 ogledov

Eksot navdušil občinstvo

Robel Kiros Habte EPA
Etiopijec Robel Kiros Habte je za nekaj trenutkov preusmeril pozornost nase.

Štiriindvajsetletni Etiopijec Robel Kiros Habte je eden tistih, ki na tokratnih olimpijskih igrah izpolnjujejo olimpijski izrek "Važno je sodelovati, ne zmagati". Nastopil je v plavalnem bazenu v disciplini 100 metrov prosto.

Etiopijec, ki že po postavi ne spominja na plavalca, je zabeležil 17 sekund počasnejši čas kot zmagovalec discipline Avstralec Kyle Chalmers. Kljub temu ga je ob prihodu v cilj pričakal aplavz gledalcev na tribunah.

"Presrečen sem, saj so to moje prve olimpijske igre. Želel sem narediti nekaj drugačnega za svojo domovino. V Etiopiji vsi tečejo, a jaz ne, jaz plavam," je dejal plavalec, ki za Rio seveda ni izpolnil norme, dobil je povabilo, ki je namenjeno športnikom iz manj zastopanih držav.

Habte je vsaj za nekaj trenutkov vzel nekaj pozornosti največjim zvezdnikom plavanja, a mu še kar precej manjka do legendarnega Erica Moussambanija, ki je nastopil na olimpijskih igrah v Sydneyju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.