Šport
2316 ogledov

Ekspresen konec evropske poti za slovenskega velikana

RK Celje Pivovarna Laško Twitter/RK Celje Pivovarna Laško
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji povratni tekmi prvega kroga evropske lige na Danskem izgubili proti GOG Gudmeju s 25:36 (14:18) in končali nastope v tem tekmovanju. Slovenska ekipa je na prvi tekmi pred tednom dni zmagala s 33:29.

Celjani so "ekspresno" končali svojo mednarodno pot v sezoni 2021/22. Po zmagi s štirimi goli pred tednom dni v Zlatorogu so na današnji povratnem obračunu v Hamletovi deželi izgubili za 11 zadetkov in se poslovili od evropskega pokala. V nadaljevanju sezone jih čakajo le tekme na domačem prizorišču.

Rokometaši iz Celja so sijajno odprli obračun v Gudmeju. Po dveh golih Anteja Ivankovića in enega Žige Mlakarja so v tretji minuti povedli s 3:1, nato pa se jim je povsem zaustavilo. V naslednjih desetih minutah so doživeli strelski mrk, pri tem zastreljali tudi dve sedemmetrovki, po dveh verižnih izključitvah Mlakarja in Matica Suholežnika ter delnemu izidu 7:0 v korist domačih igralcev pa so si že v 12. minuti pridelali zaostanek petih golov (3:8).

Sredi prvega polčasa so izbranci Alema Toskića le našli rdečo nit v svoji igri in se približali na dva gola (8:10). Nato so znova padli v krizo in si v 26. minuti pridelali najvišji zaostanek v prvi polovici tekme (11:17), na veliki odmor pa so se odpravili s primanjkljajem štirih golov (14:18).

Rokometaši iz mesta grofov v drugem polčasu niso bili kos Dancem, že po šestih minutah igre so zaostali za sedem golov (16:23). Premikov na bolje ni bilo niti v nadaljevanju tekme, po visokem zaostanku enajstih golov (20:31) v 49. minuti pa je bilo jasno, da bodo proti imenitnim tekmecem - v svojih vrstah imajo tudi najbolj koristnega igralca z letošnjih olimpijskih iger v Tokiu Mathiasa Gidsela, ki jim je danes zabil kar 13 golov - končali svojo evropsko pot.

"Odigrali smo zelo slabo tekmo. Od začetka do konca nismo imeli kontrole nad potekom, GOG pa je pokazal, za kako izjemno ekipo gre. Že na začetku so ujeli prednost, sami povedli v skupnem in to ves čas držali. Ko smo izgubili še Suholežnika, smo še bolj padli v obrambi, njihov vratar je bil izjemen in žal je na koncu rezultat takšen, kot je," je po tekmi dejal trener Toskić.

"Težko je kaj pametnega povedati takoj po izpadu iz Evrope, sploh potem, ko smo prvo tekmo odigrali zelo dobro. Žal nismo zdržali tempa, ki ga je diktiral GOG, naša obramba ni bila na ravni in so nas enostavno dobili v mlin, iz katerega se nismo rešili. Posledično smo bili brez idej tudi v napadu in Danci so dosegli vse preveč lahkih zadetkov iz hitrih protinapadov. Na to smo se posebej pripravljali, saj smo vedeli, da je to njihovo glavo orožje, zato ta poraz še toliko bolj boli," je dodal krilni igralec Tilen Kodrin.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ante Ivanković in Stefan Žabić, oba sta dosegla po štiri gole.

* Phönix Tag Arena, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).
* GOG Gudme: Hallgrimsson, Bergerud, Pytlick 7, Beuschau, Pedersen, Larson, Tolbring, Madsen, Jorgensen 5, Laerke 2, Bergendahl 2, Gidsel 13, Kildelund 1, Zachariassen, Olsen 5, Andersen 1.
* Celje Pivovarna Laško: Bojić, Vujović, Strmljan 1, Terzić 2, Mazej, Dragašević, Razgor 3, Marguč 1, Poteko, Ivanković 4, Čepić, Kodrin 3, Žabić 4, Mlakar 2, Vlah 3, Suholežnik 2.
* Sedemmetrovke: GOG Gudme 5 (4), Celje Pivovarna Laško 6 (3).
* Izključitve: GOG Gudme 10, Celje Pivovarna Laško 14 minut.
* Rdeči karton: Suholežnik (41.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.