Šport
28 ogledov

Elderju slab milijonček

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Noben narod do sedaj še ni tako zaznamoval posamezne EPT sezone, kot so to letos storili Britanci. V San Remu se je trem zmagovalcem iz Otoka pridružil še 24-letni Rupert Elder.

V 7. sezoni so trofejo namreč že dvignili Toby Lewis, David Vamplew in Roberto Romanello, katerim se je v San Remu pridružil še 24-letni Rupert Elder, ki je na poti do naslova ugnal 986 tekmecev ter si tako priigral svoj prvi EPT naslov, 930.000€ nagrade, vstopnico za finalni turnir v Madridu in Shamballino šampionsko zapestnico.

A skočimo kar k dogajanju na finalki …

Italijani so tokrat predstavljali skorajda polovico vseh nastopajočih na turnirju, tako da ni bilo nič čudnega, da jim je pripadla tudi polovica mest na finalki. A kdor je pričakoval, da bo ta italijanska falanga resno konkurirala preostalim finalistom se je hudo motil, saj so se Italijani poslavljali eden za drugim in na koncu celo zasedli zadnja 4 mesta v finalu.

Prvi ki se je moral posloviti je bil Roberto Spada (8. mesto – 81.950€). Slednji je na finalko sicer prišel s tretjo največjo zalogo žetonov, ki pa je kopnela iz igre v igro, dokler ni Spada naposled zarinil s {K-Diamonds}{3-Clubs}, pri čemer pa je naletel na Maxa Lykova z {A-Hearts}{9-Diamonds}. Skupne karte {10-Diamonds}{4-Spades}{7-Spades}{J-Spades}{8-Spades} so nato le še potrdile zmago Rusa in za mizo se je izpraznilo prvo igralno mesto.

Naslednji, ki je ostal brez žetonov je bil Neapeljčan Costantino Russo, ki je vse svoje upe polagal na {9-Spades}{9-Hearts}, njegov all-in pa je izenačila le Xuan Liu, ki je v rokah držala {A-Diamonds}{Q-Clubs}. Xuan je bila za svojo potezo nagrajena, saj je bila prva karta, ki je pristala na mizi {A-Clubs}, ki je tehtnico prevesila na njeno stran in zabila zadnji žebelj v Russovo krsto (7. mesto – 125.000€).

Še preden se je polegel prah po prejšnji izločitvi, pa je za mizo že stal nov prazen stol, katerega je moral po dvoboju z Elderjem, zapustiti Massimiliano Manigrasso. Slednji v svoji zadnji igri večera res ni imel sreče, saj je v roke dobil {Q-Clubs}{Q-Diamonds} točno takrat, ko je Rupert dobil {K-Spades}{K-Clubs} in žetoni so kakopak romali v igro. Skupne karte {2-Hearts}{7-Diamonds}{7-Hearts}{J-Spades}{7-Clubs} tokrat niso igrale večje vloge in tako se je Manigrasso na koncu moral zadovoljiti z osvojenim 6. mestom (170.000€).

Le nekaj iger kasneje pa se je na razočaranje italijanskih ljubiteljev pokra, poslovil še zadnji domači adut Francesco De Vivo. Ta je bil s {Q-Spades}{9-Hearts} v dobrem položaju, da užene {J-Hearts}{4-Diamonds} Xuan Liu, vendar so mu slavje na koncu preprečile skupne karte {4-Hearts}{2-Spades}{7-Spades}{A-Clubs}{5-Clubs}, ki so tekmici podarile par štiric, ki je zadoščal za zmago in njegovo izločitev (5. mesto – 220.000€).

Po tej izločitvi so v igri za zmago ostali le še 4 tujci – Britanec, Nemec, Kanadčanka in Rus. Od teh pa se je moral naslednji posloviti prav Rus Lykov, ki je nesrečno izgubil najpomembnejši obračun na finalki (4. mesto – 290.000€). Rus je namreč v svoji zadnji igri večera, vse svoje upe polagal na {K-Spades}{K-Hearts}, edina, ki se mu je upala postaviti po robu, pa je bila Xuan Liu, ki je v rokah držala le par desetk. Vse je že kazalo, da se je Kanadčanka tokrat uštela in bo Rus zlahka prišel do novih žetonov, ki ga bodo vrnili v igro za zmago, ko je turn prinesel {10-Hearts} in zapečatil usodo Maxa Lykova, Liu pa izstrelil v vodstvo.

To vodstvo pa ni trajalo prav dolgo časa, saj ga je morala predati po obračunu s Heinzelmannom. Po tem porazu se Liu ni več pobrala, na koncu pa je nesrečno potegnila krajšo ko je zarinila z {A-Hearts}{J-Hearts}, pri tem pa naletel na »vročega« Elderja z {A-Clubs}{7-Hearts}. Britanec je namreč s skupnimi kartami {4-Hearts}{5-Hearts}{7-Diamonds}{10-Spades}{6-Spades} sestavil prepotrebni par sedmic in jo poslal med gledalce (3. mesto – 360.000€).

Pred začetkom heads-up obračuna, je zadnje dejanje turnirja izgledalo kot gola formalnost, saj je Elder v svojih rokah držal skorajda 70% vseh žetonov v igri. A kdor je pričakoval gladko zmago Britanca, je očitno pozabil na pregovorno vztrajnost in nepopustljivost Nemcev, ki jo je lepo demonstriral Heinzelmann in se po seriji zmag zavihtel v vodstvo. To je celo povečal do te mere, da je imel sam pred seboj še enkrat toliko žetonov kot nasprotnik, vendar tudi to ni zadoščalo, da bi Nemec turnir mirno pripeljal do konca.

Le nekaj iger kasneje je namreč Elder dobil igro, ki je tehtnico ponovno prevesila na njegovo stran. Oba igralca sta v tej igri svoje žetone spravila na sredino na turnu, ko so na mizi že ležale skupne karte {7-Hearts}{6-Clubs}{9-Hearts}{A-Spades}. Takrat je bil z {10-Clubs}{8-Spades} v vodstvu Heinzelmann, vendar je tudi Elder s {6-Spades}{6-Hearts} še lahko upal na zmago, vendar je potreboval nekaj pomoči s strani skupnih kart. In prav to je tudi dobil, saj je river prinesel {A-Clubs}, ki je Britancu podaril full house in ga ponovno izstrelil v vodstvo.

Po tej zmagi je Elder dominiral svojega nasprotnika in nato izkoristil že prvo zaključno žogico, ko je z {A-Diamonds}{5-Clubs} izenačil Heinzelmannov all-in ({Q-Diamonds}{5-Spades}). Skupne karte {3-Spades}{2-Clubs}{7-Clubs}{10-Hearts}{K-Spades} so nato zgrešile oba igralca, kar je bila voda na mlin Britanca, ki je tako osvojil svoj prvi naslov, medtem ko se je Heinzelmann še enkrat več moral zadovoljiti z osvojenim 2. mestom (pred slabim mesecem je bil drugi tudi na Glavnem turnirju EPT Berlin) in 600.000€ "tolažilne" nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.