Šport
7 ogledov

Elik: Frankie je odločil

Todd Elik (skrajno levo) si je z dvema podajama prislužil naziv Žurnalovega igra Žurnal24 main
Veteran Todd Elik je bil izbran za Žurnalovega igralca tekme na večnem derbiju med Olimpijo in Jesenicami, ki so ga zmaji dobili s 4:3. Morrison navdušen nad atmosfero v dvorani Tivoli.
 

Derbi v znamenju pravljične sedmice

Olimpija je včeraj zmagala na 407. večnem derbiju, na tekmi je padlo sedem zadetkov. Zmaji so svoje gole dosegli v 27., 37., 47. in 57. minuti.

Kljub temu, da je bilo razmerje na lestvici pred večnim derbijem med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami močno v prid Železarjem, zmagovalca pred začetkom srečanja ni bilo moč napovedati. Derbiji so le derbiji. Kar se je tudi potrdilo. Olimpija je po sijajni igri v zadnji tretjini izenačila, nato pa na krilih glasnih navijačev zabila še en gol in se veselila prestižne zmage . Todd Elik , ki je bil izbran za Žurnalovega igralca tekme , je prispeval dve podaji, tudi odločilno za zadetek Franka Banhama , in pokazal, da se forma enega glavnih tvorcev lanske odlične sezone počasi dviga na višjo raven. A eden najboljših hokejistov, ki je kadarkoli drsal po slovenskih ledenih ploskvah, si ne lasti zaslug za zmago, saj so zanj uspehi ekipe na prvem mestu: "To se mi zdi nekaj posebnega. Očitno menijo, da sem odigral odlično tekmo, a igram za ekipo in ne za sebe. In ekipa je tudi zmagala na nocojšnji tekmi."

Frank Banham je upravičil status najboljšega strelca Olimpije. © Boštjan Tacol

 

 
 

Frankie je odločil, saj je nocoj odigral odlično tekmo in zabil odločilni zadetek za zmago.

Todd Elik

 
42-letni Kanadčan, o katerem se težko pove kaj novega, na začetku sezone ni bil v najboljši formi, nato pa je prišla še nesrečna poškodba rebra, zaradi katere je nekaj časa svoje soigralce spodbujal s tribun. V zadnjih kolih je formo dvignil na višjo raven in ravno proti večnim tekmecem pokazal morda celo najboljšo letošnjo igro. "Tekma je bila zelo težka, saj smo tako eni kot drugi igrali zelo dobro in na moč, padlo pa je tudi nekaj lepih zadetkov," je po koncu tekme hokejist komentiral za zurnal24.si . Kljub temu, da je bil izbran za Žurnalovega igralca tekme, pa je bilo v njegovih besedah zaslediti, da bi si prestižni naslov zaslužil strelec dveh zadetkov in njegov rojak Frank Banham: "Frankie je odločil, saj je nocoj odigral odlično tekmo in zabil odločilni zadetek za zmago."

Morrison je v zadnji tretjini zaklenil svoja vrata. © Boštjan Tacol

 
Ko se je lani večni derbi v Tivoliju končal z identinčnim izidom, se je nato Olimpija dvignila in začela nabirati točke. Elik, ki je v letošnji sezoni v statistiko vpisal 13 podaj in tri zadetke, upa, da se bo zgodba ponovila: "Vsekakor upam, da se bo ponovilo. Če bomo igrali tako kot danes, bomo zmagovali tudi na naslednjih tekmah."

Veliko zaslug za zmago pa ima tudi v zadnjem času močno kritizirani vratar Olimpije Mike Morrrison , ki je nad vzdušjem, ki je vladalo na tekmi navdušen: "Vzdušje je bilo odlično, navijači so bili zelo glasni. In še dimna bomba na ledu. Že moj prijatelj Westlund mi je povedal, da je tekma proti Jesenicam najpomembnejša." Ljubljanska hobotnica je v kratkem pogovoru za zurnal24.si razkrila še, kakšne nasvete so od trenerja Randya Edmondsa dobili pred zadnjo tretjino: "Rekel je, da igramo dobro, konec koncev so Jesenice dosegle dva srečna zadetka. Ves čas smo napadali vrata Glaviča in vedeli smo, da ga bomo premagali. Edmonds je prišel v slačilnico in rekel, naj še naprej igramo tako kot do zdaj in to smo tudi storili."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.