Šport
63 ogledov

Elik ostaja, novi trener skrivnost

Elik v dresu železarjev. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Izkušeni kanadski hokejist Todd Elik bo tudi v naslednji sezoni igral za Acroni Jesnice. Železarji pa so še skrivnostni glede trenerja, v zvezi s katerim so uporabili pridevni "novi", torej očitno to ne bo Mike Posma.
V ponedeljek, 26. julija, se začenja 'jeseniška operacija' sezona 2010/ 2011. Ogrodje moštva iz domačih igralcev je sestavljeno, športni direktor Zvone Šuvak pa v teh dneh usklajuje še zadnje podrobnosti okrog prihoda tujih igralcev na Jesenice. Igralci bodo pod taktirko pomočnika trenerja Dejana Varla in kondicijskega trenerja Darka Prusnika, 5. avgusta pa se bo slovenskim državnim prvakom pridružil še novi trener, čigar ime bo objavljeno v začetku prihodnjega tedna. Prav tako bodo v prihodnjem tednu znana imena tujcev, ki bodo v sezoni 2010/11 nosili dres 31- kratnih prvakov.

Izkušeni kanadski hokejist Todd Elik bo tudi v naslednji sezoni igral za Acroni Jesnice, so v petek sporočili iz slovenskega kluba. Štiriinštiridesetletni Kanadčan je že lani podpisal dvoletno pogodbo z jeseniškim klubom, a je bilo nadaljnje igranje zanj postavljeno pod vprašaj zaradi incidenta po koncu minule sezone.

Takrat naj bi jeseniški hokejisti pretepli trenerja takratnega trenerja Mika Posmo, ki je dober prijatelj z Elikom. Zaradi tega naj bi bilo sodelovanje hokejista, ki velja za enega najboljših igralcev, ki so kdajkoli zaigrali v slovenski ligi, z Jeseničani pod velikim vprašajem.

Elik je sicer v svoji bogati karieri odigral skoraj 500 tekem v ligi NHL in bil soigralec tudi z legendarnim Waynom Gretzkyjem.

"O Elikovih hokejskih kvalitetah ni nobenega dvoma, že lani pa je s svojim prihodom pokazal, da kljub štiriinštiridesetim pomladim še vedno zna zelo natančno podajati in dosegati zadetke. Todd Elik je bil v sezonah 2005/06 in 2006/07 najboljši igralec lige Ebel po osvojenih točkah (181 tekem, 271 točk), še prej pa je prejel številne igralske nagrade po ligah v ZDA in Evropi," so zapisali na uradni strani jeseniškega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.