Šport
36 ogledov

Elitna skupina v Sloveniji?

aljancic_ernest_main_dmj Žurnal24 main
Predsednik Hokejske zveze Slovenije Ernest Aljančič je v ponedeljek izjavil, da bo Slovenija drugo leto vložila uradno kandidaturo za izvedbo hokejskega svetovnega prvenstva elitne skupine za leto 2016.

Alfa in omega slovenskega hokeja Ernest Aljančič je novico javnosti zaupal v ponedeljek med ogledom gradnje stadiona in dvorane v Stožicah. Aljančič si je gradbišče ogledal med prostim dnevom svetovnega prvenstva divizije 1 skupine B v družbi predsednika turnirja Šoičija Tomite in župana Ljubljane Zorana Jankovića. Omenjeno prvenstvo bi Slovenija gostila ravno v novozgrajeni dvorani v Stožicah, ki sicer prvenstveno ne bo namenjena hokeju, a bi bila za podobne dogodke, kot je SP elitne skupine, lahko spremenjena. Aljančič je še dodal, da bi prvenstvo gostila še dvorana na Jesenicah (Podmežakla) in Tivoli.

Če bo Sloveniji uspelo pridobiti prvenstvo, bomo gostitelji najboljših hokejistov na svetu že drugič. Prvič je bilo svetovno prvenstvo elitne skupine na sončni strani Alp leta 1966.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.