Šport
15 ogledov

ElkY prek 58 rivalov do pol milijona

Bertrandu 'ElkY' Grospellierju je pripadla zmaga. (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Francoski profesionalec Bertrand 'ElkY' Grospellier je zmagal turnir EPT Grand Final High Roller. Uspel je premagati 58 tekmovalcev v tridnevnem turnirju, za kar je bil nagrajen s kar 525.000 € nagrade.

Bertrand 'ElkY' Grospellier, 30 letni bivši profesionalni igralec računalniških iger in programer, igra poker resno šele od leta 2006. Vseeno pa je v svoji karieri zmagal že kar nekaj velikih turnirjev. Tako ima en WPT ter kar tri EPT naslove. Skupno je tako na živih turnirjih uspel zbrati kar 7,366,068$, k čemur pa je dodal še 1,079,307$, ki jih je zaslužil na spletu

Po dveh letih od moje zadnje velike zmage, ki je bila na turneji PCA, je res čudovito zmagati tako pomemben turnir. Še posebej, ker je ravno ta turnir najbolj prestižen od vseh EPT High Roller turnirjev.
Bertrand 'ElkY' Grospellier

V svojem zadnjem zmagoslavju je 'ElkY' moral premagati kopico vrhunskih igralcev, ki so z njim sedeli za mizami skozi ves turnir. Med drugimi so na turnirju igrali Jonathan Duhamel, Vanessa Selbst, Jason Mercier, Johnny Lodden, Viktor Blom, Tom Dwan ter Pierre Neuville. Tudi finalna miza je bila polna zvezd iz sveta pokra, saj so se na njo uvrstili Vanessa Rousso, Galen Hall, Peter Jetten in Juha Helppi.

Prvi od osmih finalistov, ki je zapustil turnir, je bil igralec z najmanj žetoni Peter Jetten (45,000€), njemu sta sledila Galen Hall na sedmem mestu (57,500€) ter Alex Repik na 6. mestu (72,000€). Vanessa Rousso je za uvrstitev na peto mesto dobila okroglih 100,000€. 4. mesto je dosegel David Sands (135,000€), nato pa je 'ElkY' imel par dam in z njimi izločil Finca Juho Helppija (€185,000). Temu pa je sledila heads-up faza turnirja.

Čeprav je HU začel z velikim zaostankom v žetonih (Spindler je imel trikrat več žetonov), je 'ElkY' hitro prešel v vodstvo, nato pa turnir še zaključil v stilu. Zadnja igra je potekala takole: 'ElkY' je imel {9-Hearts}{4-Hearts}, medtem ko je Spindler imel {k-Clubs}{9-Diamonds}. Skupne karte so prinesle {9-Clubs}{4-Diamonds}{2-Clubs}{j-Clubs}{9-Spades} in nobenemu tekmovalcu ne bilo težko v sredino potisniti vseh svojih žetonov. Nemec Benny Spindler je tako za drugo mesto na turnirju prejel 316,000€, Bertrand 'ElkY' Grospellier pa je bil okronan za novega zmagovalca EPT Grand Final High Roller Champion 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.