Šport
24 ogledov

EMD: "Slovenija je kot Pepelka!"

Slovenci ali Pepelke? Presodite sami ... (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Barceloni danes potekajo izjemno pomembne volitve novega predsednika lokalnega ponosa FC Barcelone. V športnih časnikih je nekaj prostora dobila tudi Slovenija. "Je kot Pepelka," pravijo.

Če je madridski športni dnevnik Marca iz prve postave Slovenije na današnji tekmi proti Alžiriji izločil Roberta Korena, so se pri njihovih barcelonskih rivalih El Mundu Deportivu nekaj bolj izkazali. Vsa pozornost v katalonski prestolici bo danes sicer namenjena predsedniškim volitvam FC Barcelone, a vsaj s kotičkom očesa bodo spremljali tudi dogajanje na svetovnem prvenstvu. O dvoboju Slovenije in Alžirije pravijo:

Slovenija se ponaša z veliko mladosti in ljubeznijo do dobrega nogometa, njena največja slabost je gol, ta problem pa mora rešiti selektor Matjaž Kek.
El Mundo Deportivo

"Alžirija in Slovenija igrata vlogo Pepelke v skupini C. Teoretično sta od njih boljši tako Anglija kot ZDA, obe reprezentanci pa se želita iz Pepelk spremeniti v princesi," z domiselnim uvodom današnje tekme v Polokwaneju začenjajo pri EMD. "Alžirija se na SP vrača po 24 letih, medtem ko Slovenija na prvenstvu ni bila zadnjih osem let. Obe ekipi iščeta presenečenje, s katerim bi se uvrstili v naslednji krog."

Medtem, ko ekipo Rabaha Sadaneja označijo za "zlato generacijo" s Karimom Zianijem in Muradom Meghnijem na čelu, pri Slovencih izpostavijo vratarja Samirja Handanovića:

"Slovenija se ponaša z veliko mladosti in ljubeznijo do dobrega nogometa, njena največja slabost pa je gol, ta problem pa mora rešiti selektor Matjaž Kek. Njihova moč je na drugi strani čvrsta obramba in vratar Samir Handanović, 1, 95 metra, iz Udineseja, ki je eden najbolj obetavnih vratarjev v Evropi." Pa naj jim Milivoje Novaković danes dokaže nasprotno ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.