Šport
15 ogledov

En s pretresom, drugi suspendiran

Nathana Hortona so imobilizirali, a na srečo ni utrpel poškodbe vratu. (Foto: Re Žurnal24 main
Nathan Horton je v brutalnem udarcu na tretji tekmi finala lige NHl utrpel resen pretres možganov in končuje sezono. Aaron Rome pa je za udarec dobil štiri tekme suspenza.

"Dva dejavnika sta odločila za suspenz. Udarec Roma je bil mnogo nad tem, kar je dovoljeno. Prizadejal mu ga je šele, ko se je ta že zdavnaj znebil ploščka. Poleg tega pa mu je povzročil resno poškodbo," je suspenz štirih tekem Aaronu Romu pojasnil Mike Murphy, podpredsednik lige NHL. Ker je izid v velikem finalu 2:1 za Vancouver Canucks, to pomeni, da Rome predčasno končuje sezono. Enako velja za nesrečnega Nathana Hortona, ki zaradi pretresa možganov letos ne bo več drsal. Horton v bolnišnici sicer dobro okreva. "Dobro se počuti, bolje kot sinoči. Poslal mi je celo čestitko za rojstni dan. Lepo je, da se je kljub pretresu možganov spomnil name," je dejal Milan Lucic, ki je dopolnil 23 let.

Philadelphia Flyers gredo v igro za vratarja Iljo Brizgalova. Rus ne bo ostal pri Phoenix Coyotes. Prestopni rok se začne prvega julija, ko bo postal prosti agent.

Šele četrtič v zgodovini finalov za Stanleyjev pokal se je zgodilo, da je bil eden od hokejistov suspendiran. Tudi po brutalnem naletu Roma na Hortona ta tretja tekma finala ni bila običajna tekma. Boston Bruins so se maščevali z visoko zmago z 8:1 in tako ostali v igri za tako zelo želeno lovoriko. Manjkalo ni niti pretepov in drugih naletov. Tako so sodniki skupno izrekli za kar 145 minut kazni. Le leta 1986 na eni do finalnih tekem med Montreal Canadiens in Calgary Falmes je bilo izrečenih več kazni – za 176 minut.

Najbolj osovraženi
Čeprav sta bila še dva dni nazaj brata Henrik in Daniel Sedin, prva zvezdnika Canucksov, med najbolj priljubljenimi igralci v ligi NHL, pa zdaj temu ni več tako. Zaradi dogodka s tretje tekmo je moštvo iz olimpijskega mesta čez noč postalo najbolj osovraženo v ligi NHL. "To ekipo je res lahko sovražiti," je tako zatrdil član Edmonton Oilersov, Ryan Whitney. "Rekel bi, da 90-odstotkov ljudi v ligi noče, da postanejo prvaki." Canucks vseeno ostajajo favoriti za pokal in se na obtožbe niti ne zmenijo. "Briga nas, če nas imajo za zlobneže. Tudi mi si ne želimo takšnih poškodb, a kar je, pač je. Poznam svoje soigralce. Vsi so pošteni fantje. Trdo delamo. Smo prava klapa," zatrjuje Henrik Sedin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.