Šport
17641 ogledov

Ena najlepših športnic vseh časov dopolnila 41 let, tako izgleda danes

Šport: Ena najlepših športnic vseh časov dopolnila 41 let, tako izgleda danes - Anna Kournikova Epa
Nekdanja ruska teniška igralka Anna Kournikova je bila seks simbol v poznih 90. letih prejšnjega stoletja in začetku novega tisočletja.

Ruska lepotica Anna Kournikova je v teh dneh praznovala svoj 41. rojstni dan, kar je bilo za marsikoga presenetljivo, saj nekdanja osma igralka sveta niti pod razno ne kaže svojih let. 

Kournikova, ki danes živi mirno družinsko življenje stran od športnega vrveža, je bila zaradi atraktivnega videza nekoč ena najbolj medijsko izpostavljenih športnic na svetu, čeprav v karieri ni osvojila niti enega posamičnega turnirja.

Anna Kournikova | Avtor: Epa Epa
Več uspeha je imela v konkurenci dvojic, kjer je v navezi s Švicarko Martino Hingis slavila na dveh turnirjih za grand slam. Med posameznicami je največji uspeh na turnirjih velike četverice dosegla z uvrstitvijo v polfinale Wimbledona (1997) in četrtfinale OP Avstralije (2001). 

Trikrat je zaigrala v finalu WTA turnirja, kjer pa je vselej ostala praznih rok. V karieri je zbrala 209 zmag in 129 porazov ter priplezala do osmega mesta na lestvici WTA. Zaradi poškodbe hrbta in težav s hrbetnico se je upokojila leta 2003, ko je bila stara samo 22 let.

Leta 1998 je bila v ESPN-ovi anketi izglasovana za "najlepšo športnico na svetu", revija People pa jo je istega leta umestila na seznam "50 najlepših ljudi". Štiri leta pozneje se je zavihtela na vrh FHM-jevega seznama "100 najbolj seksi žensk na planetu".

Po drugi plati je bila zaradi nesorazmerja med medijsko prepoznavnostjo in športnimi uspehi s strani ESPN-a proglašena za "najbolj precenjeno športnico vseh časov".

Enainštiridesetletna Rusinja je tudi po koncu aktivne kariere ostala priljubljena tarča tabloidov. K temu je veliko pripomogla zveza s slovitim španskim pevcem Enriquejem Iglesiasom, s katerim sta v 21 letih skupnega življenja povila tri otroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.