Šport
5 ogledov

Ena zlata, štiri srebrne in dve bronasti

Petkovo bero kolajn na sredozemskih igrah je s srebrom zvečer zaokrožil Aljaž Pe
1/13
Žurnal24 main
Slovenija je v petek osvojila kar sedem kolajn: Urška Žolnir je zlata, Aljaž Pegan, Aleš Borčnik, Petra Pivk in Marko Kump so bili srebrni, Tina Trstenjak in Roki Drakšič pa bronasta.
 

Pegan srebrn

Telovadec Aljaž Pegan je v finalu na drogu z oceno 15 točk osvojil srebrno kolajno. Zmagal je domačin Enrico Pozzo (15,4). Rok Klavora je bil četrti na preskoku, od kolajne ga je ločilo zgolj 12 tisočink. Saša Golob je bila na gredi peta, Ivana Kamnikar mesto za njo, na parterju pa se Adeli Šajn sestava ni posrečila, tako da je končala kot osma.

Slovenski balinar Aleš Borčnik je na sredozemskih igrah v Pescari osvojil srebrno odličje v hitrostnem zbijanju. Triindvajsetletni balinar je v petkovem finalu izgubil z dvakratnim svetovnim prvakom, Francozom Fabienom Amarjem. Borčnik je v finalu dosegel 42, Amar pa 45 točk. "Do polovice sem vodil za dve točki, nato pa sem storil tri ali štiri napake. Tam sem izgubil dvoboj. Sicer je bilo težko nastopati pri 37 stopinjah, vendar so bile razmere za oba enake. Za tale poraz mu bom poskušal vrniti na jesenskem svetovnem prvenstvu v Franciji," je po finalu povedal Borčnik. "Tu v Pescari sem bil še najbolj zadovoljen z nastopom v polfinalu, ko sem naredil enega od najboljših brzincev v svoji karieri. Tudi psihično sem ga zdržal. V finalu je bil Francoz pač boljši."  V ženski konkurenci iste discipline je šlo srebrno odličje tudi Sloveniji. Osvojila ga je Petra Pivk, potem ko je v finalu izgubila proti Francozinji Laurence Essertel. Pivkova je dosegla 28, Essertelova pa 40 točk. "V finalu sem se trudila po najboljših močeh, očitno je to toliko, kolikor sem trenutno sposobna doseči. Srebrna kolajna je pravzaprav več, kot sem pred začetkom sredozemskih iger pričakovala. Tudi rezultati so se konstantno vrteli okoli številke 30 in sem res zadovoljna. To je največji uspeh v moji kategoriji."

 

Kump srebrn

Kolesar Marko Kump je v Pescari na cestni dirki osvojil srebrno kolajno. Na 142 kilometrov dolgi preizkušnji se je pred njega uvrstil le Italijan Enrico Peruffo, bronasto odličje pa je dobil njegov rojak Andrea Guardini.

Tretjo slovensko kolajno dneva je osvojila judoistka Tina Trstenjak, in sicer v kategoriji do 57 kilogramov bronasto odličje, kar je za mlado tekmovalko celjskega Sankakuja največji uspeh doslej. Roki Drakšič je v kategoriji do 66 kilogramov osvojil bronasto kolajno. Peto in najžlahtnejšo kolajno tega petka je Sloveniji priborila Urška Žolnir, ki je bila v kategoriji do 63 kilogramov prepričljivo močnejša od vseh tekmic. V soboto se bo v dvorani Febo v Pescari boril še Aljaž Sedej v kategoriji do 81 kilogramov. Blizu kolajne so tudi slovenski odbojkarji. V četrtem krogu sredozemskih iger so v skupini A premagali Francijo s 3:0 (23, 23, 21) in se uvrstili v polfinale. Slovenija je v svoji skupini osvojila drugo mesto, v soboto pa se bo pomerila s Španijo, prvouvrščeno reprezentanco v skupini B. Tekma se bo pričela ob 20.30. V drugem polfinalnem dvoboju se bodo pomerili italijanski in tunizijski odbojkarji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.