Šport
43 ogledov

Encijani jutri v Beogradu

ragbi Slovenija Saša Despot
Slovenska rugby reprezentanca je odpotovala v Beograd,kjer se bo jutri v tekmi evropskega pokala pomerila z reprezentanco Srbije.

Po šestmesečnem reprezentančnem premoru začenjajo varovanci Novozelandca na slovenski klopi Andrewa Fentona nov cikel in sicer že to soboto v Beogradu proti Srbiji. "Orli" so po uvodnih porazih nanizali zaporedni zmagi  proti Danski in Avstriji ter se Sloveniji želijo odolžiti za lanski poraz z 48:3 v Ljubljani.

Tokrat Fenton ne bo mogel računati na tri izmed bratov Skofič, saj imajo Frankie, Archie in George klubske in študijske obveznosti, medtem ko so Jack in Max Skofič, Lewis Podpadec ter Guillaume Delmas v preteklih dneh trenirali z izbrano vrsto. Jedro ekipe še vedno sestavljajo domači igralci iz klubov RK Ljubljana, Rak Olimpija ter RK Maribor, ki vsi tekmujejo v tujih mednarodnih prvenstvih. Encijani trenutno zasedajo odlično drugo mesto v skupini, z zmagama na gostovanju v Srbiji in domači tekmi proti Danski, ki bo na sporedu 14. novembra na stadionu v Šiški, pa bi ostali v boju za prvo mesto.

Selektor Fenton je pred potjo v srbsko prestolnico povedal: "Ta teden smo opravili nekaj izjemno dobrih treningov. Poznalo se je, da so fantje osredotočeni ter vidijo pred seboj jasen cilj. Menim, da je ekipa začela razvijati stil igre v katerem uživa ter vsak pozna svoje naloge in kot skupina delujejo homogeno in samozavestno. Navkljub veliki zmagi pred dobrim letom v Ljubljani, je pred nami ena najtežjih tekem skupinskega del, saj je stanje v srbski reprezentanci takrat drugačno. Od takrat so Srbi reorganizirali svojo zvezo, dobili izjemno izkušenega selektorja, vpoklicali veliko igralcev, ki igrajo v Franciji ter nanizali dve zaporedni zmagi. To bo za nas veliki iziv, saj se bomo pomerili s popolnoma drugo ekipo kot pred letom dni. Dokler bomo osredotočeni na naš stil igre in bomo garali za vsak meter na igrišču, sem prepričan, da imamo odlično priložnost za zmago."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.