Šport
24 ogledov

''Enkrat sem že premagal Contadorja"

Brajkovič je zadržal skupno tretje mesto. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jani Brajkovič je solidno začel letošnji Tour. Po dveh etapah je z desetimi sekundami zaostanka na 23. mestu. Prave, težke etape sledijo v naslednjih dnevih, ko bodo karte razkrile gore. Slovenski kolesar pred nadaljevanjem verjame, da lahko pride med prvo deseterico.

"Počutim se dobro pripravljenega in verjamem, da lahko pridem med najboljših deset letošnjega Toura. Če bo šlo tako kot lani, prav veliko kolesarjev ne bo moglo slediti tempu Contadorja in Schlecka, toda nikoli se ne ve." Čeprav je še pred tednom dni na tiskovni konferenci v Sloveniji trdil, da je Contador najverjetneje nepremagljiv, pa Brajkovič na francoskih tleh opozarja, da je Contadorja enkrat že premagal. "Contadorja sem premagal na lanski Dauphine, četudi ni bil stoodstoten. Toda s formo z lanske Dauphine lahko storim marsikaj izjemnega." 27-letni slovenski kolesar še dodaja, da na dirki ni izrazitega favorita. ''Pireneji bodi pokazali, kdo je dober, kdo ni in kdo je super močen.'' Član Radioshacka še opazarja, da Contadorja kljub slabši pripravljenosti ne gre odpisati. "Mogoče resda ni stoodstotno pripravljen, toda gore pridejo na vrsto čez slaba dva tedna in mislim, da bo takrat že pripravljen. Moramo biti pazljivi, ko pravi, da ni najbolje pripravljen, kajti če kdo lahko osvoji Giro in Tour v enem letu, je to on,“ je opozoril Brajko. Novinarskim kolegom Reutersa pa je razkril tudi to, da v ekipi Radioshacka kljub upokojitvi Lancea Armstronga vlada izjemno vzdušje. ''Potem ko se je Armstrong upokojil, je v ekipi velika razlika, toda še vedno v moštvu vlada odlična atmosfera. Dobro se razumemo.''

Jani je spregovoril tudi o svojih 57 kilogramih. Mnogi so mnenja, da ima premalo fizične moči, a Brajko odgovarja. "To je moja teža. Poskušal sem priti do 60, 61 kilogramov. Res je, da sem zato močnejši, toda ne morem se vzpenjati na zahtevne vzpone, kakor to lahko počnem sedaj.'' In česa si Brajkovič najbolj želi med samim Tourom? ''Najpomembneje med dirko je, da kolesar ne izgublja teže in da ostane zdrav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.