Šport
182 ogledov

Enota za integriteto brez milosti nad mladega Američana

Jenson Brooksby Epa
Pristojni organ za preprečevanje dopinga v tenisu je izrekel 18-mesečno prepoved 20-letnemu Jensonu Brooksbyju.

Mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia) je ameriškega igralca Jensona Brooksbyja zaradi kršitev protidopinških pravil suspendirala za 18 mesecev. Dvaindvajsetletnik je v obdobju 12 mesecev manjkal na treh dopinških kontrolah.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, se mu kazen začne 5. julija 2023, na dan začasnega suspenza, iztekla pa se mu bo 4. januarja 2025.

Brooksby, ki je bil v začetku leta znotraj najboljše svetovne stoterice, junija 2022 je bil 33. igralec na lestvici ATP, je zdrsnil na 301. mesto.

Zdaj ima 21 dni časa, da se pritoži na športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Jenson Brooksby | Avtor: Epa Epa

Agencija Itia ne bdi le nad dopingom, temveč tudi beleži sodelovanje pri prepovedanih stavah. Sredi junija je tako izrekla dosmrtno prepoved igranja slovenski teniški igralki Nastji Kolar, potem ko je naštela kar 25 kršitev protikorupcijskih smernic med letoma 2015 in 2020.

Itia je neodvisna organizacija, ki so jo ustanovile krovne mednarodne teniške zveze (WTA, ATP, ITF in združenje turnirjev za grand slam), namenjena pa je zagotavljanju integritete na teniških tekmovanjih po vsem svetu.

Simona Halep Pritožba Šport Nekdanja številka ena bo izpodbijala hude sankcije

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.