Šport
21 ogledov

Enrique kar sam potrdil odhod

luis enrique EPA
Trener Barcelone bo po koncu sezone zapustil klop Kataloncev.

Prvi mož na klopi Barcelone Luis Enrique se bo po koncu sezone umaknil, kot razlog je navedel, da potrebuje počitek. Šestinštiridesetletni nekdanji nogometaš je novico sporočil po prepričljivi zmagi s 6:1 proti svojemu matičnemu klubu Sporting Gijonu.

Trenutno sicer poteka njegova tretja sezona na klopi katalonskega velikana. V prvi je osvojil 'trojček' lovorik, v drugi pa 'le' domačo dvojno krono. Tokrat bo zelo težko prišel do trojčka, saj je prvo tekmo osmine finala v Ligi prvakov njegovo moštvo visoko izgubilo. S 4:0 je bil boljši PSG.

"To je dobro premišljena odločitev. ad bi se zahvalil klub, za mano so tri nepozabna leta. Gre za to, kako živim s svojim poklicom. Vseskozi iščem rešitve in poskušam izboljšati ekipo. To pomeni, da imam na voljo le malo časa, da se spočijem. Le malo ur je, ko se odklopim. Potrebujem počitek, to je glavni motiv," je o svojem odhodu s klopi Barcelone dejal Enrique.

"Na voljo imamo še tri mesece sezone, smo še v vseh treh tekmovanjih. V enem izmed njih smo v težkem položaju, a če nam bodo zvezde naklonjene, lahko pridemo do preobrata," meni nekdanji španski reprezentant, ki je za Barcelono igral med letoma 1996 in 2004, ko se he igralsko upokojil. Pred tem je nosil dres Real Madrida in Sporting Gijona.

V trenerski karieri je vodil Barcelono B (2008-2011), Romo (2011-2012), Celto (2013-14) in Barcelono (od 2014 dalje). "Luis Enrique nam je prinesel velike uspehe in jih lahko še prinese. Fantom ne manjka motivacije. Sprejemamo njegovo odločitev, bil je odličen trener. Zdaj je čas, da njegovo obdobje končamo na najboljši možen način," je dejal predsednik kluba Josep Maria Bartomeu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.